Experiment met toeristische pendelboten op Waal en Rijn succesvol

Iedere dinsdag tot en met 17 september maakt een toeristische pendelboot hop-on-hop-off-vaartochten over de Waal en de Rijn. Drie boten varen een pendeldienst van en naar Nijmegen, Arnhem, Doornenburg, Millingen aan de Rijn, Tolkamer, Emmerich (D) en Rees (D). Op de gekozen plek kun je van de boot af en uitstapjes maken in het aantrekkelijke landschap in de omgeving. En, de fiets mag mee op de boot. In opdracht van het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen (RBT KAN) houdt de ANWB de komende weken interviews met de passagiers om hun ervaringen in kaart te brengen. Zodat er volgend jaar een product op de markt komt dat nóg meer aansluit op datgene wat de consument wenst!

pendelbootExperiment tot nu toe succesvol
De toeristische pendelboot vaart in 2013 als experiment en wordt begeleid en onderzocht door de ANWB. Het succes en de uitkomsten hiervan bepalen of en zo ja hoe de pendeldienst na 2013 een vervolg krijgt. Voor dat onderzoek varen enquêteurs van de ANWB gedurende vijf weken met de boten mee. De drie boten die worden ingezet als pendelboot zijn de Pannenkoekenboot, die vanuit Nijmegen vaart, de Graaf van Bylant, vanuit Arnhem, en de Stadt Rees met als startpunt Rees. De toeristische pendelboten varen sinds begin deze maand iedere dinsdag en maken twaalf vaardagen in totaal. RBT KAN en de rederijen zijn tot nu toe tevreden over de belangstelling van het publiek. Per vaardag maakten meer dan honderd passagiers een tocht mee. Meer informatie en het vaarschema van de boot is te vinden op www.geldersestreken.nl/rivieren.

Inspiratiekaart en kortingsbonnenboekje
De gedrukte inspiratiekaart vindt gretig aftrek bij het varend publiek. Aan de hand van die (gratis!) kaart krijgt men tal van tal van leuke ideeën voor een aantal uren of een dag uit aan de Gelderse waterkant. Bij de kaart hoort een gratis VVV-boekje vol met tips en kortingsbonnen voor varen, wandelen, fietsen en struinen – en combinatiemogelijkheden ervan. De beide producten maken het publiek enthousiast om naar de waterkant te komen. Dankzij samenwerking met toeristische ondernemers profiteert men van 48 voordeelbonnen, die men onderweg in de regio Arnhem Nijmegen kan gebruiken. Bonnen voor korting op eten & drinken aan de rivier, overnachten, voor bezoek aan een fort, kasteel of museum, of een gratis kopje koffie aan boord van de pendelboten. Inspiratiekaart en voordeelbonnenboekje zijn te krijgen bij de VVV’s in de regio Arnhem Nijmegen, bij diverse cafés, restaurants en musea langs het water, en op de pendelboten die op dinsdag varen.

Initiatief
Het project – een initiatief van het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem en Nijmegen – is mede mogelijk gemaakt met financiële steun van de Stadsregio Arnhem Nijmegen en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Meer informatie: www.rbtkan.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *