Eindhoven winnaar Nationale Citymarketing Trofee

De gemeente Eindhoven is op het Nationaal Congres Citymarketing uitgeroepen tot “de beste citymarketing gemeente van Nederland” van het afgelopen jaar in de categorie gemeenten vanaf 120.000 inwoners. Andere genomineerde gemeenten waren Zwolle, Den Haag en ’s-Hertogenbosch.

In de categorie tot 120.000 inwoners hebben de gemeenten Lelystad en Woerden in verband met hun inzet en ambitie een aanmoedigingsprijs ontvangen. De uitreiking vond plaats in het ATLAS Theater in Emmen.

Eindhoven – Dutch Design Week 2016
Gemeenten konden zichzelf aanmelden voor de Nationale Citymarketing Trofee. De aanmeldingen hebben geleid tot nominaties verdeeld over twee categorieën; vier in de categorie boven 120.000 inwoners en twee in de categorie onder 120.000 inwoners. Bij de beoordeling heeft de jury gekeken naar vakinhoudelijke elementen als beleidsmatige aanpak, organisatie, mediaprofilering, monitoring en aantoonbare effecten van citymarketing. Ook is gekeken naar spraakmakende en/of opvallende marketingactiviteiten in 2016 en was de jury op zoek naar vernieuwing en de bijdrage aan het vakgebied. De keuze is dit jaar gevallen op de gemeente die met haar citymarketing de brede en ambitieuze aanpak koppelt aan regionale samenwerking, kennisvermeerdering en informatie-uitwisseling.

De jury over Eindhoven
Eindhoven maakt opnieuw haar hoge ambitie waar en toont zich hiermee een blijvende topgemeente op het gebied van citymarketing. De Eindhovense citymarketing beweegt zich op een goed doordracht structureel en professioneel niveau, er wordt nauw samengewerkt met de regio en kennisvermeerdering en uitwisseling staan hoog in het vaandel. Het internationale citymarketing project “JustESTonishing” in Estland spreekt hierbij tot de verbeelding. De rol van Peter Kentie als citymarketeer acht de jury in dit proces van grote waarde.

Het juryrapport van de genomineerde gemeenten in de beide categorieën.

Gemeenten tot 120.000 inwoners
In de categorie gemeenten tot 120.000 inwoners waren de gemeenten Lelystad en Woerden genomineerd. De jury heeft geconstateerd dat beide genomineerde gemeenten nog forse stappen moeten maken op het gebied van citymarketing. Dat geldt met name op de onderdelen meetbaarheid van de effecten van het gevoerde citymarketingbeleid en de integrale aanpak van citymarketing binnen het gemeentelijk beleid. De gemeenten komen volgens de jury gezien hun inzet en ambitie wel in aanmerking voor een aanmoedigingsprijs.

Citymarketing Personality of the Year
Eerder werd bekend dat de burgemeester van ’s-Hertogenbosch Ton Rombouts is verkozen tot “Citymarketing Personality of the Year”. De trofee, die dit jaar voor de eerste keer wordt uitgereikt tijdens het Nationaal Congres Citymarketing, is een waardering voor degene die het afgelopen jaar van grote betekenis is geweest voor de citymarketing, beeldvorming en uitstraling van een stad of gemeente. De jury heeft de trofee aan Ton Rombouts toegekend vanwege zijn langdurige inzet en betekenis voor de profilering en citymarketing van ’s-Hertogenbosch. Door zijn volhardende en creatieve bestuurskracht is het gelukt om belangrijke partijen in de stad bijeen te brengen en op tal van terreinen bij te dragen aan de marketing van zijn gemeente.

Nationale Citymarketing Trofee
De Nationale Citymarketing Trofee (NCT) wordt georganiseerd door de Stichting Nationale Citymarketing Trofee. De trofee werd dit jaar voor de 8e keer uitgereikt aan “de beste citymarketing gemeente van Nederland” van het afgelopen jaar. De uitreiking vindt traditiegetrouw plaats tijdens het Nationaal Congres Citymarketing. De gastgemeente van dit jaar was Emmen. Volgend jaar vindt het congres en daarmee de uitreiking van de NCT plaats in Leeuwarden op maandag 4 juni 2018.

Bron en meer informatie: www.nationaalcongrescitymarketing.nl/2017/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *