Efteling ziet de zakelijke markt aantrekken

Het afgelopen weekend had De Efteling voor het eerst sinds lange tijd weer een hele volle bezetting op het gebied van groepen en evenementen. Tijdens de reguliere openingstijden en ook daarbuiten vonden in drie dagen tijd maar liefst 10 evenementen plaats met opgeteld 16.000 gasten. Het is volgens de woordvoerder geen record maar wel een indicatie van een aantrekkende zakelijke markt.

Vipterras Loreley met uitzicht op Aquanura
Vipterras Loreley met uitzicht op Aquanura

Gevolgen van jaarrond openstelling
Sinds de jaarrond openstelling van De Efteling is het niet meer mogelijk dat het park een hele dag exclusief wordt afgehuurd. De groepen en bedrijven die een activiteit in de Efteling organiseren doen dat overdag dus altijd op momenten dat ook het reguliere publiek in het park aanwezig is. Dat is een hele logistieke operatie. Zeker als er, zoals afgelopen weekend, veel evenementen tegelijk plaatsvinden. Per reservering wordt een accountmanager aangesteld die als persoonlijk aanspreekpunt voor de reserverende groep optreedt. De zakelijke boekingen doen ook een groot beroep op de poule van flexibele arbeid, die De Efteling voor een groot deel met 0-urencontracten aan zich heeft verbonden.

Een overzicht van de events
Evenementen waren er het afgelopen weekend in vele soorten en maten. Van een feestavond met exclusief parkbezoek na sluitingstijd voor bijna 4.000 gasten tot een ontvangst, borrel en diner. Caparol Nederland had een relatiedag voor ruim 1.600 gasten met een gezamenlijke warming up. ’s Avonds genoten deze gasten exclusief, buiten de reguliere openingstijden, van alle attracties in het Ruigrijk. NXP had op zondag een Reuzenfeest voor 6.000 gasten, waarbij men de gehele dag kon genieten van al het moois dat het Efteling park te bieden heeft.
Speciaal voor de grootste evenementen van het afgelopen weekend onderging de Speelweide van de Efteling een complete metamorfose. Er is gewerkt om op leeg grasveld een compleet ingericht festivalterrein te creëren met zwevende overkappingen (Perfect Sky), een immens podium, een ruime dansvloer, de juiste verlichting en horecapunten in overvloed met passend meubilair en decoratie. Allemaal exclusief toegankelijk voor de evenementengasten, op vertoon van een speciaal polsbandje. Er werd geproost met cocktails in de kleuren van de huisstijl van de opdrachtgever en genoten van al het lekkers dat de Efteling-chefs hadden bereid.

Entertainment
Op het podium van het festivalterrein verzorgden o.a. The Originals en VanVelzen met zijn band een spetterend optreden. Efteling Sleuteliers stonden garant voor het in goede banen leiden van de grote stromen evenementenbezoekers. Tussen de zweef- en draaimolens op het Anton Pieckplein was er een bonte parade met mobiele acts zoals de Efteling Muzikanten, het Levend Bankstel, de Claustrokast en een grote improvisatieshow. Uiteraard ontbraken de sprookjesbosbewoners zoals Roodkapje en Draak niet.
Attracties draaiden overuren, zowel overdag als ‘s avonds wanneer het ritje in de Python of de Joris en de Draak in het donker toch nog net een tikje spectaculairder is! Vanaf exclusief gereserveerde vlonders en het VIP terras Loreley aanschouwde men de spectaculaire watershow Aquanura.

Doelstelling 5 miljoen
De Efteling streeft volgens Sanders naar groei van het aantal evenementen: “We hebben als doelstelling om in 2020 5 miljoen gasten in De Efteling te ontvangen. Daar zal ook de zakelijke en evenementenmarkt een steentje aan bijdragen. Daarbij kijken we zowel naar eigen evenementen als evenementen die door derden worden georganiseerd.”

Meer informatie: www.efteling.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *