Efteling opent nieuw themarestaurant; Polles Keuken

De Efteling heeft er een nieuw themarestaurant bij. Polles Keuken is een pannenkoeken-restaurant, waar bezoekers de koks letterlijk op de vingers kunnen kijken. Vanochtend vereenden Bart de Boer, voorzitter van de Raad van Bestuur, ca. 50 Efteling-koks èn de naamgever van het pannenkoekenrestaurant Polle hun krachten om de deuren officieel te openen.

Daarna was het de beurt aan twee basisschoolklassen, die ter gelegenheid van Nationale Pannenkoekdag een spannende pannenkoeken estafette-race uitvoerden om de hoogste stapel pannenkoeken te bereiken. De winnaar: BS Swentibold uit Born (Limburg), won met een stapel van 44 pannenkoeken een schoolreisje naar de Efteling voor de hele school. En ze mochten samen met een groep ouderen uit hun woonplaats pannenkoeken eten bij Polle. “Wij zijn ontzettend trots op deze bijzondere aanwinst voor de horeca in ons park. Een kwaliteitsrestaurant met heerlijke pannenkoeken èn een bijzondere beleving. Dat vind je alleen maar in de Efteling!” aldus Bart de Boer.

Pannenkoeken met beleving
In Polles Keuken worden pannenkoeken gebakken op een ronddraaiend bakplateau en direct getopt met verse ingrediënten door de keukenbrigade. Op de kaart staan 21 soorten zoete en hartige pannenkoeken en enkele pannenkoek-specialiteiten, die worden geserveerd door de koksmaatjes. Centraal in het restaurant staat een enorme kookstoof met speciale, muzikale kwaliteiten, pruttelende pannen en fluitende ketels. Een restaurantbezoek wordt hiermee een bijzondere belevenis.  Polles Keuken biedt binnen plaats aan ca. 170 personen en buiten op het terras nog eens 190 personen, waarvan ca. 54 overdekt en verwarmd.
Het opvallende gebouw in Symbolicaanse bouwstijl kent ook nog drie uitgiftepunten voor koffie, ijs en donuts. Het is met zijn 12,65 meter hoge toren een echte blikvanger.

Bron: persbericht Efteling

Eén reactie

  1. Gisteren (10-10-2012) zijn we er voor de 2e keer geweest.
    Ons zoontje van 3 heeft zich prima vermaakt. Hij kreeg volop aandacht van de entertainende kelner.
    En hij werd ook nog verwend, een magisch drinkglas cadeau, een gratis nagerecht (2 bolletjes vanille ijs) en een snoepje. Ik denk dat we de volgende keer geen keus hebben met eten. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *