Efteling biedt kijkje achter de schermen van bouw nieuwe attractie

De Efteling laat geïnteresseerden meekijken naar de bouw van de nieuwe Dive Coaster Attractie. In een filmpje wordt o.a. toegelicht waarom de Efteling gekozen heeft voor deze attractie; meer aantrekkingskracht voor tieners. Ook de grote capaciteit was een belangrijke overweging die past bij de groeiambitie van De Efteling.

In deze eerste Youtube aflevering over de nieuwe attractie wordt ook de naam bekend gemaakt: ‘Baron 1898’.
ZijaanzichtEftelingDiveCoaster,schetstbvpers

Bekijk de youtube aflevering:

Groei
De komst van de nieuwe attractie is onderdeel van de eerste fase om als Efteling gefaseerd door te groeien naar 5 miljoen bezoekers in 2020. “Er zijn drie duidelijke redenen waarom de Efteling voor een dive coaster heeft gekozen”, aldus Fons Jurgens, Voorzitter van de Raad van Bestuur van de Efteling. Hij legt uit: “Om de beoogde groei te kunnen bewerkstelligen is een vergroting van het huidige attractieaanbod nodig. Verder bleek binnen de extended family doelgroep waar de Efteling zich doorgaans op richt, nog ruimte te bestaan voor een attractie specifiek gericht op tieners. Daarnaast is een dive coaster een bijzondere en zeldzame achtbaan in Europa, waarmee de Efteling onderscheidend blijft binnen de top van de Europese attractieparken.”
Maar Jurgens benadrukt dat vooral het verhaal rondom deze achtbaan de attractie zo uniek en typisch Eftelings maakt: “Baron 1898 is een uitstekende combinatie van staal en een verhaal.”

Storytelling
Baron 1898 neemt bezoekers straks mee terug naar het tijdperk van de Nederlandse mijnbouw, toen de industrialisatie hoogtij vierde. De Efteling liet zich inspireren door de rijke en historische geschiedenis van de mijnbouw, gecombineerd met de (inter)nationale legende rondom de ‘Witte Wieven’. In de attractie verplaatsen bezoekers zich een dag in het leven van een stoere mijnarbeider. De achtbaan voert de mijnarbeiders naar een grote hoogte om direct daarna een 37,5 meter diepe duik de mijnschacht in te maken, waarna een spectaculaire rit volgt. Baron 1898 kost ca. 18 miljoen euro.

Het verhaal
De sage vertelt dat een hebzuchtige Mijnbaron een goudader heeft gevonden in het zuiden van het land. Daar wil hij zoveel mogelijk goud uit de grond halen, maar de vruchtbare grond aldaar wordt beschermd door de Witte Wieven. Mijnbaron Gustave Hooghmoed roept zijn mijnarbeiders (kompels) op hem te helpen en belooft hen gouden bergen. Tijdens de rit wordt duidelijk dat de Witte Wieven uit alle macht proberen de gouddelving te saboteren…

Geplande opening van de attractie: zomer 2015

Meer informatie: www.efteling.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *