Eerste Virtual Reality bioscoop in Amsterdam

Op zaterdag 31 oktober opent de eerste Virtual Reality Pop-Up bioscoop van Amsterdam haar deuren. Nieuwsgierige bezoekers en geïnteresseerden kunnen in Virtual Cinema Amsterdam met een bril de nieuwste films in een virtuele wereld ervaren.

vr bioscoopDe bioscoop is een initiatief van &samhoud media, reclamebureau en ontwikkelaar van VR belevingen. Jip Samhoud, eigenaar van &samhoud media: “Virtual reality is in een stroomversnelling geraakt. In het bedrijfsleven wordt de technologie steeds vaker al succesvol toegepast. Met dit initiatief willen we ook de consument kennis laten maken met de bioscoop 2.0.Het gave van VR is dat je echt midden in de film staat. Dat maakt de belevenis ook zoveel unieker dan een gewone bioscoop.”

Onder ontwikkelaars van VR filmpjes is inmiddels bekend dat sommige mensen misselijk kunnen worden van de beelden. Een probleem waarvoor de sector hard op zoek is naar een oplossing. We vragen ook Jip Samhoud vragen hoe dat probleem in Amsterdam wordt opgelost. Samhoud: “Wij letten nauwkeurig op de misselijkheid bij de selectie van de films. Daarbij is vooral erg belangrijk dat het standpunt van de camera niet verandert. Daarnaast is de GearVr, waar wij mee werken door een hogere framerate dan de Oculus minder misselijkheidsgevoelig.”

Voor de voorstelling zijn reguliere tickets te koop. Daarnaast zijn er ook loveseats beschikbaar waar met twee personen, onder het genot van een glas champagne, naar de films gekeken kan worden. Na de voorstelling kan er een cocktail worden gedronken in BarVR.

Kaarten voor Virtual Reality CINEMA Amsterdam zijn verkrijgbaar via Ticketscript of het facebook event en kosten 10 euro voor een gewone stoel en 30 euro voor 2 loveseat stoelen. https://shop.ticketscript.com/channel/web2/start-order/rid/AAKC9V9H/language/nl

Locatie: Passeerdersgracht 19a, Amsterdam
Datum & tijd: Verscheidene voorstellingen vinden plaats tussen 19:00 en 24:00 op Zaterdag 31 oktober

Meer informatie: https://www.facebook.com/events/774526119359716/776122352533426/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *