Eerste kennismaking met attractie Wild Wings in Duinrell

Dinsdagochtend 12 april is de attractie Wild Wings voor het eerst open gegaan voor genodigden (journalisten, bloggers en fansites). Bijzonder aan de nieuwe attractie is dat je zelf controle hebt over de rit; en hoe vaak je over de kop wilt gaan. Dat zorgt meteen ook voor een leuk competitie-element in deze nieuwe attractie.

wild wings 1Eerste kennismaking
Op 21 april wordt de nieuwe attractie officieel voor het grote publiek geopend. De capaciteit per rit is wel wat aan de lage kant (12). Daarmee kunnen maximaal 1500 mensen per dag de attractie beleven. Doordat je zelf aan de stuurknuppel zit kun je de rit zo wild maken als je zelf wilt. De eerste thrillseekers hebben inmiddels meer dan 70 koprollen per rit gerealiseerd. De techniek voor het maken van de koprollen werkt volledig mechanisch. Door de vleugels te kantelen brengt de bestuurder zijn vliegtuigje uit balans. Als je in de attractie niet over de kop gaat, dan maak je een relatief rustige vlucht met een mooi uitzicht op de omgeving en de luchtacrobaten om je heen. Ook directeur Roderick van Zuijlen van Nijevelt (zie foto) maakte deze ochtend zijn eerste looping.

wild wings 2Met de komst van de nieuwe attractie is een investering van 2,5 miljoen Euro gemoeid. Daarmee heeft Duinrell een onderscheidende attractie voor de Nederlandse markt in huis gehaald. Onderstaand filmpje geeft een indruk van de rit. Elk vliegtuigje is genummerd en bij de uitgang kunnen de bezoekers zien hoeveel loopings ze hebben gemaakt (het scorebord moet nog geplaatst worden.)

Zie ook onze eerdere aankondiging van Wild Wings met meer specificaties.

Meer informatie: www.duinrell.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *