Ecodrome Zwolle wordt activiteitencentrum en groepsaccommodatie

Het Ecodrome heeft een nieuwe eigenaar gevonden. Summercamp Heino gaat op het terrein in Zwolle diverse mogelijkheden voor dagrecreatie aanbieden in combinatie met groepsaccommodatie, met in totaal 300 bedden. Het vrijetijdspark voor alle leeftijden krijgt de naam ‘TiZwolle’.

Voordat het park open kan, moet er nog wel het nodige gebouwd en verbouwd worden. In eerste instantie wordt gewerkt aan de dagrecreatieve activiteiten. Het is de bedoeling dat de deuren medio 2015 weer open gaan. Op termijn (2017 / 2018) worden daar dan de groepsaccommodaties aan toegevoegd.
RTV Oost laat weten dat er nog wel enkele formaliteiten moeten worden afgerond. Zo moet de gemeenteraad nog akkoord gaan met de verkoop en laat het bestemmingsplan op dit moment ‘verblijfsrecreatie’ nog niet toe.

mogelijke-indeling
schets van de mogelijke indeling

Dagrecreatie
In Zwolle kunnen straks naast groepen kinderen en jongeren, ook andere groepen zoals families, gezinnen, vriendengroepen en collega’s terecht voor een divers aanbod aan activiteiten. Het terrein zal zo ingericht worden dat bezoekers er zowel met mooi als minder mooi weer goed terecht kunnen. Hierbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met het groene en blauwe karakter van het terrein.

In een woonwijk
De nieuwe eigenaar beseft goed dat het park tegen een woonwijk aan ligt. Daarom wordt er ook veel aandacht besteed aan het informeren van de omwonenden. Zij kregen al een presentatie van de plannen en ook online wordt meegedeeld welke maatregelen er worden genomen om overlast tot een minimum te beperken; maar natuurlijk ook de voordelen van een bijzonder en voordelig uitje naast de deur. Op 21 oktober is er voor omwonenden en andere belangstellenden een inloopavond op het Ecodrometerrein.

Gemeente blij
Het terrein van Ecodrome stond inmiddels al vanaf 1 april 2012 leeg. Wethouder René de Heer is verheugd over de plannen van ‘TiZwolle. “Met Summercamp Heino hebben we een goede investeerder en exploitant gevonden die op het voormalige Ecodrome een mooi vrijetijdspark realiseert. Een partij die bewezen heeft met respect voor de omgeving een goedlopende recreatie-onderneming te kunnen draaien. Ik ben ervan overtuigd dat de mensen van Summercamp Heino op deze plek iets kunnen neerzetten dat zowel voor de inwoners van Zwolle als voor bezoekers van buiten iets toevoegt aan de bestaande vrijetijdsmogelijkheden.

Summercamp Heino
Summercamp Heino is een bedrijf met vooral veel ervaring in de verblijfsrecreatie. Ze zijn al meer dan 50 jaar nummer één in het faciliteren van groepsaccommodaties. Dankzij een groot aanbod faciliteiten op het park zoals een zwembad, sporthal, bioscoop en outdoorpark hebben er al meer dan een miljoen bezoekers een plezierig verblijf gehad.

Meer informatie over TiZwolle: www.tizwolle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *