Diamond ThemePark Awards op zoek beste pretparken en dierentuinen

Al voor de vijfde keer kunnen bezoekers van pretparken en dierentuinen hun stem uitbrengen op hun favoriete park via de Diamond ThemePark Awards. In diverse categorieën kunnen ze hun voorkeur laten blijken en de parken belonen voor hun investeringen van de afgelopen jaren.

efteling-achtbaan1
Joris en de Draak achtbaan (Efteling)

De organisatie van de Diamond ThemePark Awards ligt in handen van Patrick Joossens en Vincent De Vriendt, respectievelijk de bezielers achter Parkworld.be – Zoo.be en Pretparkbeest.be. Vijf jaar geleden zochten ze een manier om samen te werken en de pretparken uit “onze” regio beter in de kijker te zetten. Zo zijn de Diamond ThemePark Awards ontstaan, als een verkiezing van Belgische en Nederlandse dierenparken en pretparken, beoordeeld in verschillende categorieën.

Pretparken en dierenparken
Sinds 2010 is deze verkiezing uitgegroeid tot één van de belangrijkste referenties voor pretparken en dierenparken uit België en Nederland, met vorig jaar nog ruim 40.000 stemmers. Via voorgestelde nominaties van een heuse vakjury kunnen parkliefhebbers hun stem uitbrengen op hun favorieten. De vakjury bestaat uit diverse fansites met een sterke reputatie, verschillende personen met een jarenlange ervaring in de pretparkwereld en de dierenparkenwereld, dit jaar versterkt met enkele internationale sterren.

19 categorieen
In totaal zijn er 19 verschillende categorieën, waarvan er 14 betrekking hebben op een park uit België en Nederland. De belangrijkste trofeeën zijn die voor het Beste Pretpark en Beste Dierenpark, al scoren parken ook graag als Mooiste Park, of met Beste Attractie en Leukste Evenement.

De Efteling ging alvast met 9 nominaties aan de haal en is hiermee koploper. Het Belgische dierenpark Pairi Daiza haalde maar liefst 7 nominaties binnen. Dat is evenveel als de ganse Plopsa-groep. Attractiepark Toverland, Bobbejaanland, Walibi Belgium en Walibi Holland werden elk 5 maal genomineerd. Ook de KMDA-parken, ZOO Antwerpen en Planckendael, mochten op 5 nominaties rekenen. Europees pakte Phantasialand in elke categorie een nominatie, 5 dus in totaal. Of dit een garantie is op een Award weten we pas op 28 april wanneer de winnaars worden bekend gemaakt tijdens een speciaal evenement in Pairi Daiza.

Meer informatie:
www.diamondthemeparkawards.com/nl (om alle genomineerden te zien dien je in te loggen met een Social Media account aan de rechterzijde van de pagina.)

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *