Dagrecreatief concept gezocht voor ‘De poort van Zeeland’

Rond de Brouwersdam in Zeeland wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling van het recreatieaanbod. De Brouwersdam is de toegangspoort vanuit de Randstad voor Zeeland en is een hotspot voor active leisure. In West Repart is een locatie van circa 2,8 hectare beschikbaar voor de ontwikkeling en exploitatie van een aantrekkelijk en duurzaam dagrecreatief concept.

De locatie is op deze kaart aangegeven met een oranje vlak

Flexibele grondprijs
De gemeente Schouwen-Duiveland kiest voor een traject waarbij de formele aanbesteding voorafgegaan wordt door een consultatieronde met marktpartijen. Deze consultatieronde wordt door het Natuur- en Recreatieschap de Grevelingen met ondersteuning van adviesbureau Grontmij georganiseerd. Betrokken partijen verwachten dat deze consultatieronde voldoende creatieve en haalbare ideeën oplevert om een succesvolle aanbesteding te doen. De gemeente gaat daarbij niet uit van een maximale grondprijs maar wil ook graag aandacht besteden aan duurzame, sociaal maatschappelijke elementen in het concept. De sector wordt kortom uitgedaagd om met creatieve en haalbare initiatieven te komen. Wie pakt de handschoen op?

Recreatieve omgeving
De ontwikkellocatie bevindt zich bij de zuidelijke aanlanding van de Brouwersdam in de gemeente Schouwen-Duiveland. Naast locatie voor ‘active leisure’ is de Brouwersdam ook bekend door het grote Concert at Sea dat popband Blöf er jaarlijks organiseert. Schouwen-Duiveland is het populairste vakantie-eiland in de provincie Zeeland. Een derde van alle binnenlandse vakanties in de provincie wordt op Schouwen-Duiveland doorgebracht. De ontwikkellocatie zelf wordt omringd door verblijfsrecreatie, enkele woningen en de dijk als directe opgang naar het Grevelingenmeer.

Er mag tot 12 meter hoog worden gebouwd, waarbij een bebouwingspercentage van 50% mogelijk is. Meer achtergrondinformatie staat in het te downloaden consultatiedocument van het project.

De dagrecreatieve voorziening
De gemeente Schouwen-Duiveland zoekt marktpartijen die een kleinschalige dagattractie willen exploiteren dat bij voorkeur jaarrond van acht tot acht geopend is en conceptueel complementair aan watergerelateerde activiteiten en recreatieve voorzieningen in de omgeving. Ter versterking van Schouwen-Duiveland als eigenzinnig en gastvrij vakantie-eiland met een bruisende toonaangevende watereconomie. Er is heel bewust gekozen om geen richting te geven aan het type accommodatie. De overheid wil geïnteresseerde marktpartijen namelijk niet beperken, maar juist uitdagen om in economisch onzekere tijden ondernemend te zijn.

Meer informatie: www.brouwersdam-superspot.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *