Dag van het Plattelandstoerisme

”Het platteland draait door” rondom dit thema organiseren de 3 ondernemers Hans van Leeuwen (Pleisureworld), Antoinette van Helvoirt-Looman (Preadium Coöperatie) en Maaike Steltenpool (WLKM) in samenwerking met het platform Plattelandstoerisme de derde editie van de landelijke Dag van het Plattelandstoerisme. Op dinsdag 12 februari laat de sector zien dat zij volop in beweging is en dat het nu meer dan ooit gaat om puur ondernemerschap, professionaliteit en het aansluiten op de wensen van de kritische consument.

ANWB kamperen 2012 - 004“Het thema ´Het platteland draait door´ vat de dag goed samen.” zegt Antoinet van Helvoirt: “We beginnen de ochtend in de opzet van het televisieprogramma De Wereld draait door. Wij wilden niet meer van die staande praatjes of powerpointpresentaties. We nodigen nu de mensen uit die het vakgebied door en door kennen en de belangrijkste nieuwtjes en onderwerpen kunnen noemen. Dat past beter bij de sector.”

In de middag worden er voor de bezoekers workshops georganiseerd om de actuele onderwerpen en ontwikkelingen verder uit te diepen. Ondernemers kunnen zich oriënteren op nieuwe concepten en bedrijven en instanties kunnen zich daar aan het publiek op het ondernemerserf presenteren.

Alle plattelandtoeristische ondernemers zijn dinsdag 12 februari uitgenodigd bij Fruittuin Verbeek in Oldebroek die deze dag onze inspiratie- en ontmoetingsplek is. Ton Verbeek staat garant voor kwaliteit, professionaliteit en ondernemerschap.

Deelname aan de deze dag kost de plattelandsondernemer
€ 65,00. Voor bedrijven werkzaam in de plattelandstoeristische sector is er de mogelijkheid om hun concept, product of dienst te presenteren op het ondernemerserf. Kosten voor een plek bedragen € 575,00. Dit is inclusief standruimte naar eigen invulling, 5 entreekaarten, 1 minuut pitchen, lunch en borrel. Ondernemers of plattelandsinitiatieven die zich al jaren inzetten om gezamenlijk verder te komen, krijgen deze dag voordeel van hun inzet. Wanneer zij met 4 personen komen, betalen zij slechts 3 entreekaarten.

Het is nu de derde keer dat de dag van het plattelandstoerisme wordt georganiseerd. In het verleden werd de sector ondersteund door de Taskforce Multifunctionele Landbouw, maar haar taak zat er in 2011 op. Plattelandstoerisme moet nu op eigen benen staan. Volgens Van Helvoirt heeft de sector zich nu ook echt ontwikkeld en is ze klaar voor de toekomst: “De sector is nu een aantal stappen verder. Er is de afgelopen periode ontzettend veel gebeurd, er zijn nieuwe samenwerkingsverbanden ontstaan en er heeft veel vernieuwing plaatsgevonden. We zetten nu sterker in op eigen ondernemerschap, we werken aan onze eigen toekomst. We willen laten zien dat we niet aan het einde van een periode zijn, maar dat we nu juist aan het begin staan, er zit beweging in.”

Meer informatie over het programma, de deelnemende bedrijven aan de Dag van het Plattelandstoerisme en mogelijkheid tot inschrijven vindt u op www.dagvanhetplattelandstoerisme.info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *