Cultuur is de muziek van de recreatie-economie

Wat is nu het interessantste van een gebied? Waarom kiezen mensen voor een bepaalde regio? Omdat ze anders is, er iets te beleven valt dat ze thuis niet kennen! Ze kiezen niet voor onze regio (Friesland) voor de rust en de ruimte!

Cultuur is onderscheidend
Want rust en ruimte kunnen onze gasten op heel veel andere plekken op de wereld ook ervaren. En daarvoor hoef je helemaal niet ver weg te gaan! Vraag maar eens door aan je vrienden waarom ze voor een bepaalde regio hebben gekozen? Wanneer je echt goed doorvraagt heeft de component cultuur altijd een grote invloed op de keuze.
Je hebt van die mensen die juist ook op vakantie vooral hun vertrouwde cultuur willen ervaren, je kent ze wel van die mensen die naar Turkije gaan naar een park dat eruit ziet als een nagebouwd Holland, maar dan onder de Turkse zon. Zelfs de menukaart is compleet met frikandellen en kroketten. De muziek, de taal alles ademt Nederland uit, zelfs het personeel komt deels uit Nederland.

Culturele hoofdstad van Europa 2018
Culturele hoofdstad van Europa 2018

Cultuur is beleven
Hebben we het over de Nederlandse vakantieganger die juist nieuwe culturen wil beleven, zoals onze doelgroep, dan wil die juist die dingen beleven die hij in het dagelijkse leven niet zomaar tegenkomt!
Hij kiest voor de Friese cultuur om die vreemde taal te horen, om de Friese lekkernijen te proeven, om de muziek, de musea en de theater voorstellingen. Hoe tof is het dan dat we als provincie sterk hebben geïnvesteerd in allerhande culturele uitingen! We zijn in 2018 de culturele hoofdstad van Europa en de hele aanloop naar 2018 toe is al een bruisend geheel. Gisteren was er een informatiebijeenkomst en werd de zaal voorgesteld aan belangrijke partijen en mensen die bij de organisatie betrokken zijn.
En we voelden het duidelijk al in de zaal, het aanstekelijk enthousiasme om samen hele mooie dingen te laten ontstaan!

Cultuur is economie aanjagen
Mijn buurvrouw in de stoel naast me zuchtte diep tijdens het afsluitende applaus en zei: “Gaaf”
En zo is het, wat gaaf dat de provincie Friesland heeft durven kiezen voor dit event. Want bestuurders kunnen maar aan weinig knoppen draaien om een economie aan te jagen; investeren in de cultuur is daar eentje van. En laat nu juist deze bewezen effectief te zijn! (bron: muziek in de stad, ISBN 978-90-79812-05-9)

Zo zie je maar dat er per dag meer redenen zijn om naar onze regio, de provincie Friesland te komen om heerlijk te kunnen genieten van het verrassende en andere stukje van Nederland.
Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *