Brabant wil ontwikkelprocedures recreatie drastisch inkorten

Nieuwe initiatieven in de vrijetijdssector mogen niet blijven ‘haken’ door ellenlange procedures. Er is meer vaart nodig. De nieuwe brochure ‘vrije tijd in een hogere versnelling’ helpt daar enorm bij. Dat zei de Tilburgse wethouder Erik de Ridder vanmiddag bij de overhandiging van de brochure.

klik voor het boekje online (pdf)
klik voor het boekje online (pdf)

De Ridder kreeg de brochure van Henk Oderkerk van TOP Brabant. Hij benadrukte nog eens hoe belangrijk de vrijetijdssector is voor de economie in Brabant. Oderkerk: “Er gaat jaarlijks 5,3 miljard euro om in de sector. Dat bedrag kan en moet verhoogd worden.” Samen met de Kamer van Koophandel en Midpoint Leisure Boulevard heeft TOP Brabant onderzoek gedaan naar planologische procedures in de sector. Deze duren nu gemiddeld zes jaar en zijn daarmee een rem op groei en innovatie. Uit het onderzoek blijkt dat procedures de helft korter kunnen. Dit onder meer door betere samenwerking tussen overheid en ondernemers. “Door samenwerking krijg je meer voor elkaar dan door conflict. De brochure ‘vrije tijd in een hogere versnelling’ helpt daarbij en geeft praktisch en overzichtelijk aan hoe het beter kan”, aldus Oderkerk.

Wethouder de Ridder deelde het enthousiasme van Oderkerk: “Ik zie hier dossiers voorbij komen die al acht jaar slepen. Dat moet makkelijker en simpeler kunnen.” De Ridder heeft al één tip in de brochure ter harte genomen. “Een gemeentelijk accountmanager helpt ondernemers om stappen te zetten. Vooral voor kleinere ondernemers kan dat belangrijk zijn.” De Ridder is tevens regionaal ambassadeur van het VNG-programma ‘Beter en Concreter’. Hij is bereidt de aanbevelingen in de brochure verder uit te dragen. De Kamer van Koophandel, TOP Brabant en de Midpoint Leisure Boulevard brengen de aanbevelingen en acties die nodig zijn onder de aandacht door het organiseren van discussiebijeenkomsten met ondernemers en overheden.

Meer informatie: www.kvk.nl/snellerondernemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *