Botenverhuur gefinancierd met crowdfunding

Op 12 juli is Greenjoy van start gegaan met de verhuur van fluistersloepen. Bijzonder aan dit bedrijf is dat zij de financiering voor een belangrijk deel hebben geregeld via crowdfunding. Via crowndfundingwebsite Seeds.nl werd tot nu toe € 8650 opgehaald bij 44 investeerders.

Duurzame recreatie
Greenjoy (greenjoy.nl) bouwt aan een randstedelijk netwerk van elektrische fluistersloepen. Bijzonder aan Greenjoy is dat verhuurproces volledig geautomatiseerd is. De huurder reserveert op internet en kan met zijn/haar eigen mobiele telefoon het gehuurde object activeren op locatie. Greenjoy beheert de elektrische vloot op afstand met behulp van GPS en dataverbindingen om er zeker van te zijn dat de vloot en haar huurders probleemloos en veilig op weg zijn.

Water is de eerste stap
Rob Veldt van Greenjoy: “Middels Seeds willen we met Greenjoy nieuwe locaties openen: per fluistersloep die gefund wordt, opent Greenjoy een nieuwe locatie. En duurzaam vervoer op het water is slechts het begin. Met het platform van Greenjoy kan in de toekomst namelijk elke vorm van duurzaam vervoer worden geëxploiteerd. Zoals elektrische fietsen, scooters en auto’s.”

Meerwaarde crowdfunding
Crowdfunding lijkt op het eerste gezicht omslachtig, omdat je met vele kleinere investeerders te maken hebt. Dankzij een website als www.seeds.nl wordt het beheren van de groep investeerders een stuk makkelijker (geautomatiseerd) gemaakt. Greenjoy geeft de investeerders daarnaast ook nog leuke incentives; bij een investering van € 50 is dat bijvoorbeeld één uur gratis varen; de grotere investeerders kunnen een compleet VIP programma tegemoet zien. Op deze manier worden de investeerders ook makkelijk ambassadeurs van het bedrijf en onderdeel van de marketing.

Crowdfuning steeds belangrijker
Crowdfunding is de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid in Nederland. In de eerste helft van 2012 werd voor maar liefst 3 miljoen euro gecrowdfund. Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar: in heel 2011 werd 2,5 miljoen euro opgehaald. Dat blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd door crowdfunding adviesbureau Douw&Koren.

Meer informatie:
www.greenjoy.nl
www.seeds.nl

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *