BoerenBed steunt boeren voor diversificatie in agrotoerisme

Met de steun van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling (ELFPO) maken boeren aanspraak op een subsidie van maar liefst € 70.000 om te diversifiëren, met name in de toerisme branche. “Het concept van Het Betere BoerenBed, dat al meer dan 10 jaar bestaat, beschikt op dit moment over meer dan 60 locaties in heel Europa. Dit geeft exploitanten ongeveer 50% aan extra inkomsten”, aldus Stefan Thurau, CEO van Het Betere BoerenBed.

Eén op de drie bedrijven in Europa doet al aan diversificatie
Uit een studie van Eurostat is gebleken dat 30% van de boerenbedrijven in 2010 al niet-agrarische werkzaamheden verrichtten met betrekking tot hun inkomen. Onder hen besteedt 77% hun tijd meer aan de diversificatie van hun boerderij, dan aan de dagelijkse agrarische activiteiten. Één op de vier boerderijen is tussen 2003 en 2013 in Europa verdwenen, terwijl de totale oppervlakte aan cultuurgrond vrijwel onveranderd bleef. Het boerenbedrijfsleven heeft tevens te kampen met vergrijzing, mede omdat jonge ondernemers de start of een overname niet aandurven vanwege de economische ontwikkelingen op lange termijn.

De boerderijen worden gesteund door de Europese Unie
Veel boerderijen hebben al gekozen voor diversificatie en met name ook in de toeristische sector. Zo bieden boerenbedrijven bijvoorbeeld hun locatie aan in de vorm van een Bed & Breakfast, voor bedrijfsbezoeken of voor paardrijlessen. Deze beweging naar diversificatie wordt met hulp van de Europese Unie gesteund. Groeien in de landbouweconomie en het financieren en ondersteunen van niet-agrarische activiteiten zal met 161 biljoen euro worden gesteund tot 2020 in Europa. Kortom, agrariërs die proberen te diversifiëren kunnen momenteel subsidie ontvangen tot maar liefst € 70.000.

Glamping: een nieuwe vorm van agrotoerisme
Glamping, oftewel ‘glamorous camping’, is een fenomeen dat steeds populairder wordt onder de vakantiegangers. Het is een trendy en luxe manier van vakantie vieren. Het Betere BoerenBed biedt kwalitatief goede hoge kwaliteit accommodaties op boerderijen in prachtig natuurrijke omgeving. De boerderijen die een samenwerking aangaan met Het Betere BoerenBed stellen hun grond ter beschikking voor de toeristen. Deze toeristen zijn welkom in een luxe Tent met een oppervlakte van 45m2. Het BoerenBed is een unieke ervaring waarbij de vakantieganger kennismaakt met het boerenleven, en zich bevindt in een natuurrijke omgeving met diverse andere gezinnen. De boeren vinden daarnaast op deze wijze een manier om hun inkomsten jaarlijks te verhogen.

Het Betere BoerenBed, leider in Europese glamping vakanties, biedt vakanties aan op boerderijen en is een van de alternatieven voor de diversificatie van het inkomen van boeren.

Voor een nadere toelichting van Het BoerenBed concept kunt u altijd contact opnemen via +31 (0)528 229440 of via een e-mail te sturen naar m.antonisse@boerenbed.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *