Bloggers Meimaand Fietsmaand zijn (nu al) een schot in de roos

Komend weekend gaan (fiets)bloggers op pad in iedere Nederlandse provincie. De organisatie van de Meimaand Fietsmaand had een oproep gedaan aan fietsliefhebbers hun ervaringen wilden delen in ruil voor een compleet weekendarrangement. Op 23 april kwam de groep bij elkaar om een spoedcursus bloggen en navigatie te krijgen. Ook werden hier de provincies verdeeld onder de deelnemers.

de 12 blogduo's
de 12 blogduo’s
Volgens Richard de Bruin, coördinator van de Meimaand Fietsmaand, is de bloggerscampagne nu al een schot in de roos: “De deelnemers blijken erg enthousiast en leergierig. Velen hadden al een hele vragenlijst voorbereid om het bloggen goed onder de knie te krijgen. Onder de deelnemers zitten mensen met bijzondere persoonlijke verhalen. Bijvoorbeeld van een stel dat ooit heeft gesolliciteerd op de functie van kasteelbeheerder in Slot Loevestein. Zij krijgen nu, echt heel toevallig, Slot Loevestein als accommodatie toegewezen voor het weekend.”

User generated content
De geloofwaardigheid van mede-toeristen wordt vaak hoger aangeslagen dan het promotiepraatje van een belanghebbende. Dat is ook de kracht onder de trend van user-generated-content. IN de Meimaand Fietsmaand is een mooie samenwerking gevonden tussen de organisatie (van de Meimaand Fietsmaand) die de bloggers faciliteert. De bloggers maken de foto’s en schrijven de verhalen. Zij worden geholpen met een redigeerslag en de online opmaak door enkele professionals. Zo wordt de kwaliteit van de blogs bewaakt, maar blijft het toch een persoonlijk verhaal. Op 30 april en 1 mei gaan de fietsers op pad en tussen 5 en 12 mei worden de blogs online gezet op de website meimaandfietsmaand.nl en gedeeld via social media kanalen.

Inzet van (amateur)bloggers
Uit het grote aantal inzendingen bleek wel dat het animo groot is voor een bloggersreis; ook bij (nog) niet-bloggers. Tijdens de workshop kregen de deelnemers tips over het opzetten van een goede blog en het nemen van foto’s. Tip: “Neem ook naambordje op de foto; als geheugensteuntje. Dan kun je achteraf makkelijker de foto’s makkelijker plaatsen.” of “Met de dictafoonfunctie op je mobiele telefoon kun je makkelijk even wat gesproken aantekeningen maken.” Caroline Scholtens van de Meimaand Fietsmaand was onder de indruk van de voorkennis die de amateurbloggers al hebben: “Veel mensen hebben al ervaringen met het schrijven voor internet. En dat is zeker niet alleen de jongere generatie. Twee senioren stelden voor om ‘even’ een chatgroepje aan te maken op Whatsapp zodat de groep tijdens het weekend ook nog wat ervaringen kan uitwisselen. De mensen zijn zo blij met de aanvullende ondersteuning dat we nnu al kunnen spreken van echte Meimaand Fietsmaand ambassadeurs. Na afloop van de cursusdag kregen de deelnemers allemaal hun Garmin-set (navigatie) kado en een goody bag mee naar huis.”

Start Meimaand Fietsmaand
Zondag 1 mei om 11.00 uur vindt de feestelijke opening van het landelijke evenement Meimaand Fietsmaand plaats op Slot Loevestein in Gelderland. Met een dag vol fietsactiviteiten en ontdekkingen voor het hele gezin, kan het voorjaar echt beginnen.

Landelijk fietsevenement
Meimaand Fietsmaand is het grootste landelijke, recreatieve fietsevenement en biedt een enorm aantal prachtige tochten, speciale fietsevents en fijne arrangementen. Voor jong en oud, op elk sportief niveau, voor een paar uur of de hele dag, voor individuele fietsers, gezinnen, groepen, recreatiefietsers, mountainbikers, wielrenners… Kortom: voor iedereen die van fietsen houdt. Dit jaar is het evenement in een nieuw fris jasje gestoken en treedt er een provincie naar voren als gastheer. Gelderland, met z’n vier charmante Gelderse streken, heeft de primeur

Meer informatie: www.meimaandfietsmaand.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *