Blauwestad biedt ondernemers ruimte voor tijdelijke concepten

Het woon- en recreatieproject Blauwestad (Groningen) start voor ondernemers een zogeheten steigerdorp. Hier kunnen kleine ondernemers voor maximaal 5 jaar een bedrijfsruimte huren en hun plannen ontwikkelen. Bouwwerkzaamheden aan dit tijdelijke project zijn inmiddels in volle gang. Het steigerdorp wordt op vrijdag 10 juli, bij de aftrap van het kampeerfestival Xpeditie Blauwestad (10 t/m 19 juli), geopend.

visualisatie van het Steigerdorp Blauwestad
visualisatie van het Steigerdorp Blauwestad
Het dorp bestaat uit containerunits die tijdelijk in Het Havenkwartier worden geplaatst. De vormgeving van het steigerdorp krijgt een natuurlijke uitstraling die past bij de omgeving. Ze worden aan de buitenkant met steigerhout bekleed. Gelegen tussen het gras verbindt een steigerpad de units met elkaar.

De ondernemers die zich al hebben aangemeld vormen een bont gezelschap. Zo komt er een hengelsportzaak, een galerie en een mini-bioscoop. Ook komt er een piratenspeelplek voor gehandicapte en langdurig zieke kinderen. Het wordt een soort museum met een grote zandbak, een rariteitenkabinet en fotostudio. Het piratenpaviljoen opent tijdens de Xpeditie voor het eerst haar deuren.

Xpeditie Blauwestad is een festival dat in het kader van het tienjarig bestaan van Blauwestad wordt gehouden. Er is theater, een hennepdoolhof, metershoge zandsculpturen en optredens van onder meer Niels Geusebroek, Town of Saints, Orange Skyline, Sunday Sun en Swinder.

Ondernemers die belangstelling hebben, kunnen meer informatie opvragen bij het projectbureau Blauwestad. De units zijn voor maximaal 5 jaar te huur.

Meer informatie: www.blauwestad.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *