Het Betere Boerenbed wil groeien in België

‘Glamping’ is een vakantietrend die nog altijd doorgroeit. Steeds meer gezinnen gaan luxueus kamperen op de boerenbuiten. De voormalige CEO van Center Parcs James Mennekens wil het komende jaar een tiental glampings openen in heel België. Hij roept landbouwers uit alle provincies op om hun erf open te stellen voor glampeerders.

Mennekens zegt dat het vooral kleinere landbouwbedrijven extra inkomen kan opleveren als ze hun erf openstellen voor glampeerders. Hij meent namelijk dat dit soort toerisme in Vlaanderen alleen nog maar aan populariteit zal winnen.

Buitenleven
Tot nu kan je in België enkel glamperen in het Vlaamse Poperinge en in Vielsalm, nabij Wallonië, maar Mennekens wil met zijn initiatief meer Vlamingen opnieuw in contact brengen met het buitenleven. De hedendaagse glampeerder hoeft niet langer met tenten, slaapzakken en ouderwetse gasstelletjes te zeulen, maar neemt zijn intrek in een super-de-luxe tent voorzien van alle comfort.

betere boerenbedStatistieken
Volgens Mennekens kozen al vele tientallen Vlamingen voor een glampingvakantie in eigen land. En dat terwijl volgens de statistieken van de Federale Overheidsdienst Economie het aantal kampeerders in ons land wegzakte van 173.900 in 2009 tot 110.000 in 2014. En ook in 2015 zet die trend zich voort.

Een weekend luxueus kamperen kost in het zomerseizoen zo’n 315 euro voor het hele gezin. “Maar wie glampeert, krijgt het allemaal”, zegt Mennekens, “incluis een tent met slaapkamers, een koeling, kookkachel, enzovoort. En niet vergeten: elke ochtend verse eitjes, vers brood, en een poetsploeg die bij vertrek de tent komt schoonmaken.”
Het Betere Boerenbed’, het bedrijf van Mennekens is één van de grootste spelers in de glampingsector. In Groot-Brittannië en in de VS staan er intussen al verschillende tenten opgesteld.

MEer informatie: www.boerenbed.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *