Beste recreatiebedrijf, beste groepsaccommodatie en inspiratieprijs RECRON

Tijdens de ALV van de RECRON zijn drie bedrijven in het zonnetje gezet. De Klepperstee, opvallend door hun project met zonnepanelen, werd verkozen tot RECRON onderneming van het jaar. ’t Keampke mag zich Groepsaccommodatie van het Jaar 2012 noemen. En de inspiratieprijs ging naar de lemen accommodatie van het Strohotel.

foto van de opening van het Zonnepark op De Klepperstee

Klepperstee; onderscheidend in automatisering en duurzaamheid
De Klepperstee krijgt deze prijs omdat het bedrijf op verschillende fronten innoveert. Het bedrijf heeft geïnvesteerd in een volledig geautomatiseerd camperterrein waardoor de camperaar elk uur van de dag kan in- en uitchecken. Daarnaast is duurzaamheid een speerpunt van beleid: door de aanleg van een zonnepaneelpark door Eneco dat De Klepperstee voorziet van groene stroom.

De aanleg van het drive-in camperpark voorziet in een behoefte op de Kop van Goeree-Overflakkee. Campers zijn niet meer weg te denken. In Nederland is het aantal overnachtingen al opgelopen tot ruim 66.000 per jaar. Dichtbij, op en rond de Brouwersdam, neemt het aantal recreanten met campers jaarlijks ook sterk toe. Het is een opkomende markt waar De Klepperstee bewust op heeft ingespeeld.

De camperaar kan 365 dagen per jaar, 24 uur per dag arriveren zonder hierbij afhankelijk te zijn van de openingstijden van de receptie. De camperaar kiest via een betaalautomaat het product dat bij hem past. Tijdsduur van verblijf, voorzieningen als water en stroom, maar ook welke plaats ( via een aanduiding op de plattegrond) zij op het park willen boeken. Een eigen plek, voorzien van bestrating voor de camper, zodat deze niet wegzakt bij minder goed weer, een eigen grasveldje om te recreëren en een prachtig verwarmd sanitair gebouw voor een heerlijke douche. De kinderen kunnen zich vermaken met de diverse speelattributen op het camperpark.
Het geheel is duurzaam aangelegd. Zo heeft het sanitair gebouw een sedumdak en is gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout dat in de loop van de tijd vergrijsd. De straatverlichting is voorzien van LED-verlichting en er is gebiedseigen beplanting aangebracht, waaronder o.a. prachtige vlinderstruiken die vlinders aantrekken.

Conny en Kim

Strohotel Aalshof wint inspiratieprijs van RECRON Junior Club
De RECRON Junior Club reikte voor de tweede keer de Glow Award uit. De winnaar van dit jaar is Strohotel Aalshof uit Haps. De Glow Award is een jaarlijkse prijs die uitgereikt wordt aan een ondernemer, bedrijf, project of concept dat de leden van de RECRON Junior Club inspireert tot goed ondernemerschap.

Conny van den Besselaar ontving de prijs voor de bouw van Strohotel Aalshof; een unieke accommodatie dat voor het grootste deel is opgebouwd uit stro en leem. Het stro is een restproduct van de agrarische ondernemers in de omgeving, leem kwam uit de nabijgelegen Maas. En zo is dit hotel niet alleen een knap staaltje innovatieve bouwkunst, maar ook duurzaam en ecologisch. Een inspiratiebron voor de recreatie- en toerismebranche!

Strohotel Aalshof voldoet aan de eisen van de Glow Award, door:

  • het duurzame karakter, waarbij het comfort gewaarborgd is gebleven
  • de originaliteit
  • het feit dat dit initiatief ondernemers in de branche kan inspireren om ‘out of the box’ accommodatievormen te bedenken
    de manier waarop dit project is gerealiseerd (met behulp van vrijwilligers)

Meer informatie: www.recron.nl

Eén reactie

  1. Ik wil deze mensen feliciteren met het behalen van de prijs en wil ze ook succes wensen in de volgende jaren. Ik zag trouwens ook nog een blog op een website staan over campings in twente misschien moet je er eens naar kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *