Beekse Bergen start bouw nieuw safaridorp in 2016

Safaripark Beekse Bergen wil in 2016 nieuwe accommodaties plaatsen met in totaal 2000 bedden. Deze worden gerealiseerd in Safari Resort Beekse Bergen: een vakantiepark met safari-lodges waarbij de gasten hun vakantie letterlijk tussen de dieren doorbrengen. Het nieuw te realiseren Safari Resort wordt ontworpen aan de hand van een uniek concept.

Tijdens een interview op BNR nieuwsradio gaf Dirk Lips, directeur van Libema (waar De Beekse Bergen onderdeel van uit maakt) een toelichting op de uitbreidingsplannen: “De huidige bungalows zijn wel wat gedateerd (1986) en aan de krappe kant. Ze zijn wel prachtig gelegen. De nieuwe accommodaties krijgen een oppervlakte van 90 m2; en dat is best ruim.” De nieuwe vakantiewoningen komen in 2017 of 2018 op de markt.

Een visualisatie van de nieuwe accommodaties (bron: Beekse Bergen):

Het meest bijzondere aan de nieuwe uitbreiding wordt de link met de dieren. In verschillende media verscheen het bericht dat de Beekse Bergen ook hotelaccommodatie zou bouwen. Daarvan is volgens de woordvoerder geen sprake. De investering van 63 miljoen wordt grotendeels uit eigen middelen betaald. Maar ook de provincie Brabant levert en bijdrage.

Lips noemt ook het belang voor de provincie Brabant, waar nu nog een tekort aan verblijfsaccommodatie wordt ervaren.

In het interview komt ook de mislukte overname van Dierenpark Emmen aan bod. Dat had volgens Lips wel gepast bij het portfolio van Libema. Ook zou hij het park met minder kosten hebben willen realiseren.

Meer informatie:
Vakantiepark Beekse Bergen
Interview met Dirk Lips bij BNR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *