Artis wint Dutch Design Award

Natura Artis Magistra heeft de Best Client Award 2014 gewonnen tijdens de uitreiking van de Dutch Design Awards in Eindhoven. Volgens de jury is “Artis op alle vlakken van design (van huisstijl en bewegwijzering tot merchandise en nieuwe paviljoens) op zoek naar de hoogst haalbare kwaliteit. We prijzen de keuze om te werken met een groep externe (ontwerp)adviseurs die de organisatie structureel bijstaat in haar beslissingen. De resultaten zijn indrukwekkend.”

Artis werkte de afgelopen jaren met verschillende ontwerpers aan een nieuwe eigentijdse identiteit. Zo vernieuwde Artis de vormgeving op verschillende vlakken en ging daartoe samenwerkingen aan met (landschaps)architecten, ontwerpers en kunstenaars, waaronder Van Lennep (huisstijl), Mijksenaar (bewegwijzering), Fabrique (website) en Dawn (Vergeten Dieren campagne).

Uit het juryrapport: “Aan het hoofd van de organisatie staat een bevlogen directie met een duidelijke visie. Ook de ontwerpers is deze samenwerking bijzonder goed bevallen. Ze omschrijven de aanpak als grondig en professioneel. Artis is niet op de ontwerpstoel gaan zitten.” Dit jaar bestond de jury uit Pieter Aarts (DMN), Rita van Hattem (BNO), Luuk Ros (Adformatie), Roel Stavorinus (Metroel), Ester Donders en Gerard Streng (beiden Heijmans).

Dutch Design Awards
Met de Best Client Award toont en beloont Dutch Design Awards goed opdrachtgeverschap in relatie tot design. Belangrijke beoordelingscriteria zijn professionaliteit, strategie, duurzaamheid en innovatie. A

Dutch Design Awards zijn internationaal gerenommeerde prijzen voor het beste ontwerp van Nederland. De prijsuitreiking, een tentoonstelling met het werk van alle finalisten tijdens Dutch Design Week en de uitgave van het Dutch Design Jaarboek (in samenwerking met nai010 uitgevers) vormen samen een platform voor Dutch design in de volle breedte.

Meer informatie:
www.artis.nl
www.dutchdesignawards.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *