Artiesten en Evenementenbeurs; Sfeervol en goed gevuld

Meteen bij binnenkomst hoor je de gezellige muziek en de artiesten vliegen je om de oren. De beursvloer is redelijk klein, maar wel goed gevuld. Het aanbod is divers, van interieur en toiletverhuur tot artiesten en allerlei luchtkussens.  De Artiesten- en Evenementenbeurs vond dit jaar plaats van 12 t/m 15 januari.

Het entertainment en de activiteiten op de beurs waren zeker leuk en vermakelijk, maar niet uniek en dat had ik wel verwacht. Ik had gedacht hier inspiratie op te doen en op totaal verrassende ideeën te komen, maar een reuze pooltafel, waarzeggers, straatmuzikanten en mega vier op-een-rij zijn wat mij betreft net niet spectaculair genoeg.

imitatie van Mr. Bean
imitatie van Mr. Bean

Vermaak voor ouderen; beperkt
Ik organiseer zelf alleen (kleinschalige) zakelijke evenementen en was dus ook op zoek naar entertainment en artiesten voor volwassenen. Ik vond dat er veel entertainment was voor kinderen, maar wat minder voor volwassenen (vooral als je dan ook nog een beetje serieus wilt blijven). De Bell Butlers, Verrukkelijke Vuilnismannen, het Drumcafé, enkele straatartiesten en de imitator van Mr. Bean zijn mijn inziens het enige entertainment dat ik op een zakelijk evenement zou kunnen inzetten. Wellicht is dat een bewuste keuze van de organisatie, maar dat maakt de beurs dus voor mij minder relevant.

Slechte timing?
Omdat ik druk was op mijn werk, kon ik alleen de laatste beursdag tijd vrijmaken. En dan plan je ook aan het begin of aan het einde van de dag. Ik had gekozen voor het einde van de dag. Een foute beslissing bleek later …

Verukkelijke vuilnismannen
Verukkelijke vuilnismannen

Ik was om 16.05 aangekomen bij het Beursgebouw in Eindhoven. De beurs zou nog bijna een uur open zijn. Dat leek mij voldoende tijd om een rondje te lopen, aangezien het Beursgebouw niet erg groot is. Helaas had het merendeel van de  standbemanning er geen zin meer in, ze zaten te eten op de stand, met de rug naar het gangpad en in sommige stands waren ze zelfs al op aan het ruimen. Zelfs als ik stil bleef staan, oogcontact probeerde te maken of een flyer pakte, werd ik zelden aangesproken. Uiteraard begrijp ik dat het drie lange dagen waren en dat je graag (ook in verband met de sneeuw) naar huis wil, maar je staat daar met een doel en dat doel is (neem ik aan) leads genereren. Ik was een lead! Een gemiste kans dus.

Ik moet hierbij uiteraard wel aangeven dat er ook een drietal positieve uitschieters waren, namelijk de dame van LeipeLeo, de meneer van Highdisc Events en de heren van Bell Butlers.

Eindoordeel
De beurs is wel leuk en grappig, maar heeft voor mij, als organisator van inhoudelijke en zakelijke evenementen te weinig toegevoegde waarde. Organiseer je evenementen voor het hele gezin of voor kinderen, dan kun je zeker wel een bezoekje brengen aan de beurs. Ik wil tot slot de toekomstige bezoekers van de AEB wel een tip meegeven … ga niet het laatste uur.

Meer informatie: www.aeb.nl

Verslag door: Dianne Joosten
Specialist marketing in de recreatie- en evenementenbranche
Coördinator Promotie en PR bij de Libema Groep
http://diannejoosten.wordpress.com

2 reacties

  1. ook met leuke Airbrush en glitter tattoo, of fluoriserend materiaalverkoop, of verkoop piercings op elk evenement, festival of prive feestje, ook fluoriserende inkt voor de airbrush tattoos , wij doen allerlei soorten festen met onze materialen ook mogelijkheden voor ballonclown of limonade uitdeel corner

  2. leuke ballonfiguren , ook zeker leuk voor ouderen uurtje, of bijvoorbeeld een familiedag, wij komen of als clown of gewoon presentatiefiguur, maar dus voor zowel jong als oud leuk om iets mee te doen, voor elke leeftijd een passend programma bel ons voor leuke info hierover tel 0527-246475

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *