ACSI gaat niet-kampeerders leren kamperen

ACSI, bekend van de kampeergidsen en kampeerreizen, is gestart met de campagne Start2Camp. Daarmee willen zij de drempel verlagen om kennis te maken met een kampeervakantie. ACSI biedt informatie via een website en magazine. Bovendien worden complete kampeerpakketten uitgeleend.

start 2 camp1Op de website benoemt ACSI de vier grootste voordelen van een kampeervakantie:

  1. Kamperen is betaalbaar
  2. Kinderen hebben de tijd van hun leven
  3. Je hebt meer vrijheid en avontuur
  4. Kamperen is de ultieme stress-detox

Doelgroep
Met deze campagne, die in december 2015 van start is gegaan, richt ACSI zich vooral op gezinnen met kinderen. Een woordvoerder licht toe: “Dat kunnen mensen zijn die heel vroeger ‘wel eens’ gekampeerd hebben, maar ook mensen die nog helemaal niet bekend zijn met kamperen.” Uit navraag blijkt dat er niet specifiek aandacht wordt besteed aan mensen met een andere culturele achtergrond. “Maar die kunnen natuurlijk ook gewoon aanhaken bij deze campagne.” In het leerprogramma wordt ook aandacht besteed aan de verschillende vormen van kamperen; met de tent, in een caravan of camper of het comfortabeler ‘Glamping’ in een verhuuraccommodatie. Omdat de campagne zich focust op niet-kampeerders werd de campagne wel getoond op de Vakantiebeurs, maar zal er op de kampeerbeurs Caravana geen aandacht aan worden besteed. “Daar lopen bijna alleen mensen rond die veel ervaring hebben met kampeervakanties.”

Kampeeruitrusting
Omdat de beginnende kampeerders niet meteen op hoge kosten te jagen stelt de ACSI een ’testpakket kamperen’ gratis beschikbaar. Hierin zitten de meest gangbare materialen, waaronder een tent, die je nodig hebt voor een kampeervakantie. Als tegenprestatie vraagt ACSI om foto’s en filmpjes van de eerste kampeerervaring. Er zijn geen afspraken gemaakt met specifieke campings om de nieuwe kampeerders te ontvangen. Daarmee wordt de maximale vrijheid behouden in keuze van de camping. Als campingondernemer kun je natuurlijk wel verwijzen naar de voorzieningen die een starter bij de ACSI kan vinden.

Meer informatie: www.start2camp.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *