Aanbesteding herbestemming Vuurtoreneiland van start

Staatsbosbeheer start vandaag met de zoektocht naar een ondernemer die het Vuurtoreneiland middenin het IJmeer gaat restaureren en exploiteren. Via een Europese aanbestedingsprocedure moet er in mei 2013 één gegadigde over zijn die in samenwerking met Staatsbosbeheer het eiland gaat ontwikkelen tot een plek waar mens, natuur en cultuur op bijzondere wijze elkaar ontmoeten.

Vrijdagochtend 31 augustus zijn de selectieleidraad en bijbehorend informatiepakket gepubliceerd op de aanbestedingskalender. Vanaf dat moment kunnen gegadigden zich dus ook daadwerkelijk aanmelden.

Een groot voordeel is de locatie, vlak bij Amsterdam. Ook de spannende unieke omgeving biedt mogelijkheden; een eiland met daarop een vuurtoren en fort uit de Stelling van Amsterdam.

De ondernemer die het eiland gaat exploiteren moet wel aan een groot aantal randvoorwaarden voldoen. Eén van de meest belangrijke eisen is dat de omgeving niet veel overlast krijgt. In de selectiecommissie zitten daarom ook de buren (bewoners van Durgerdam) en Natuurmonumenten.

Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *