Ook recreatie profiteert van investering natuurherstel Haringvliet

Een coalitie van zes natuurorganisaties heeft 13,5 miljoen euro ontvangen uit het Droomfonds van de Nationale Postcode Loterij om hun droom te realiseren: het afgesloten Haringvliet weer tot leven wekken. De komende jaren gaat de coalitie aan de slag om de natuur te laten opbloeien. Er wordt aan de oevers en op het Haringvliet meer natuurgebied ontwikkeld zodat oorspronkelijke planten en dieren kunnen terugkeren

natuurherstel haringvlietInitiatiefnemer het Wereld Natuur Fonds (WNF), Natuurmonumenten, ARK Natuurontwikkeling, Sportvisserij Nederland, Staatsbosbeheer en Vogelbescherming Nederland werken nauw samen met de provincie Zuid-Holland en gemeenten in de regio om van het Haringvliet weer een dynamisch gebied te maken waar de natuur én regionale economie bloeien.

Recreatie
Iedereen kan straks het nieuwe Haringvliet ervaren en beleven. Elektrische veerboten brengen toeristen door de natuur naar schilderachtige dorpjes. Natuurliefhebbers kunnen struinroutes tot diep in de wildernis volgen, deelnemen aan vis- en vogelexcursies en de natuur bekijken vanaf uitkijkpunten, zoals op de Slijkplaat die nu nog niet toegankelijk is. Er zijn al gesprekken met recreatieondernemers en lokale bedrijven die het plan omarmen. Zo zijn er volop kansen voor horeca om streekgerechten en duurzaam gevangen vis uit de delta aan te bieden. “Voor de inwoners van Zuid-Holland en de regio is Natuurherstel Haringvliet een waar feest”, aldus gedeputeerde Han Weber van de provincie Zuid-Holland. “We krijgen er spectaculaire natuur bij én een geweldige economische en maatschappelijke impuls om in de regio te wonen en werken.”

Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *