Toegankelijkheid van je bedrijf wordt steeds belangrijker. Met de vergrijzing in Nederland neemt dat belang alleen nog maar toe. Voor de horeca is een gratis e-learning ontwikkeld, waarmee u eenvoudig zelf aan de slag kunt. De module werd ontwikkeld door AllesToegankelijk, samen met Koninklijke Horeca Nederland en Foodstep.
U zult al snel merken dat aanpassingen niet altijd kostbaar, ingrijpend of ingewikkeld zijn. Het zit vaak ook in kleine aanpassingen en de communicatie met elkaar. Wel is het van belang om rekening te houden met verschillende beperkingen. In de lesmodule komen de diverse beperking (en oplossingen) aan bod.
De e-learning voor horecaondernemers en horecamedewerkers leert u in 45 minuten over toegankelijkheid en gastvrijheid voor gasten met een beperking. Als u slaagt voor de toets, kunt u direct uw certificaat printen. De module heeft een ingang voor ondernemers en een voor medewerkers in de horeca.
- Naar de e-learning Gastvrijheid
- Checklist Gastvrijheid in de horeca voor horecaondernemers (op allestoegankelijk.nl)
- Tips gastvrijheid in de horeca voor horecamedewerkers (op allestoegankelijke.nl) (pdf, 264 kB)
Red. Specifiek voor de recreatiesector heeft Pleisureworld in samenwerking met ZET-Brabant een handzaam boekje ontwikkeld: Aan de slag met recreatie, zorg en toegankelijkheid
Eén reactie