Wintertijd, we kunnen we gaan Japie Krekelen!

Je kent het vriendje toch wel; Japie Krekel? Het vriendje dat je iedere ondernemer zou gunnen. Een vriendje dat je helpt om het goede te doen, om op de juiste manier je winkeltje (of camping) draaiende te houden. Het is een interessant geval, die Japie Krekel!

Hoe komt het toch dat Japie je op het goede pad weet te houden? Japie heeft namelijk twee eigenschappen die essentieel zijn om jou als vriend te helpen nl.:

  • Japie blijft steeds maar vragen en vragen en doorvragen!
  • Hij heeft enige afstand, bekijkt de dingen met een helikopterview.

japie krekelHet is al bijzonder moeilijk om voor mijn eigen grassprieten die helikopterview te hebben. Ik zit heel vaak midden in allerlei processen, in de waan van de dag, dat het me moeite kost om met enige afstand naar mijn camping te kunnen kijken. Voor een goede vriend is dat veel makkelijker, hij hoort en ziet veel van je camping, maar heeft nog voldoende afstand om eenvoudig een helikopterview te kunnen hebben. En zoals het een goede vriend betaamd, hij is echt geïnteresseerd in je en vraagt alleen daarom al het hemd van je lijf.

Zo komt het dat Japie zijn vriend Pinokkio op het goede pad weet te houden. Het is wintertijd en dan hebben we het veel rustiger dan in het seizoen waarin wij moeten “knallen”. Nu kunnen we afstand nemen, nu kunnen we reflecteren en onszelf afvragen waarom, waarom, waarom. Maar hoeveel cooler is dat om samen met een vriend te mogen doen, of een bedrijven vriend. Eergister zat ik thuis bij Bob Maas en heb VIER uur aan zijn keukentafel mogen sparren met hem. Vier uur lang hebben we het over onze families gehad, maar zeker ook over onze ‘winkeltjes’. Ik kende Bob nog niet. Niet meer dan dat ik een presentatie van hem had willen bijwonen, maar die ik vanwege de inspiratietour op de Dutch Design week had moeten afbellen. Bob boodt direct aan om dan samen met zijn tweeën nog eens aan de slag te gaan.

We hadden het over talent ontwikkeling, leiderschap, inspireren, dillema’s en ga zo maar door. Natuurlijk ga ik daar nog een blogje over schrijven maar, de eerste les die me weer glashelder is geworden: Gebruik je rustige periode om te gaan Japie Krekelen, het is zo belangrijk voor een gezonde en fijne winkel!

En mocht je denken dat ik jou Japie Krekel zou kunnen zijn; DAAG ME UIT!
Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

en voor degenen die Japie Krekel nog niet kennen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *