Waarom ik vandaag zo verschrikkelijk trots ben

Dinsdagochtend, 7.15uur. Vanuit de radiowekker zingt Justin Bieber me tegemoet. Goedemorgen… Ik pak mijn telefoon en zie een mail van Robin, entertainer en tevens onze fotograaf van afgelopen weekend. Als ik de link open zie ik 126 geweldige foto’s. Lachende mensen, bitterballen, gekke snorren, drankjes, mooie jurken, glitters, oftewel feest.

animatiewerk awardsIk denk terug aan zaterdagavond, de uitreiking van onze jaarlijkse Animatiewerk Awards. En hoe het allemaal begon. Alweer 12 jaar geleden werkte ik zelf voor het eerst op de camping in een animatieteam. Wat een tijd. Ik leerde er mijn vriend kennen, en Marijn, die ook nog steeds bij ons werkt. Een aantal jaren later startten we Animatiewerk.nl, omdat we vonden dat we de recreatiebranche heel veel te bieden hadden. En dat denk ik nog steeds. Inmiddels hebben we zo’n 100 entertainers aan het werk in de zomer en ben ik lichtelijk beledigd als mensen vragen hoe het met ons bedrijfje gaat (pardon, bedrijfJE?).

Ieder jaar reiken we een aantal awards uit aan onze werknemers, gewoon omdat we een leuk feest willen organiseren waar iedereen blij van wordt. Zo was er dit jaar bijvoorbeeld de Wie-is-dat-nou-award voor het meisje dat altijd helpt in de keuken op trainingsweekenden. Of de Secret-love-award voor het meisje dat stiekem een crush heeft op één van haar collega’s.

Na de uitreiking is het feest. Volop gezelligheid. Mensen die bij elkaar passen, op luid volume met elkaar praten, veel lachen en gek dansen. Als ik op zo’n avond om me heen kijk voel ik me trots. Fijn dat we zo’n groep leuke mensen bij elkaar kunnen brengen en houden. Een ieder van hen is uniek, en toch zijn ze allemaal zo hetzelfde. Iedereen die bij ons werkt heeft zijn eigen verhaal, achtergrond en eigenschappen. Heerlijk om daar tussen te mogen staan.

Riane bijvoorbeeld, die me vol trots haar Spice Girls ketting laat zien. Heeft ze gevonden in een oud sieradenbakje. En ja, we zijn allebei fan. Bij de bar zie ik Jesse, die als kruimel van 16 bij ons binnenkwam en die volgend jaar start als junior trainer. Sophie, die dit jaar maar één week heeft gewerkt, maar hier toch staat alsof ze iedereen al jaren kent. Zo stoer. Buiten staat Elsemiek iemand in de zeik te nemen, want ze kan je met een stalen gezicht de grootste onzin verkopen. Wies, heeft weer iets op haar kleding gemorst, zij krijgt volgend jaar de klungel-award bedenk ik. En zo zijn er vanavond nog een heleboel andere fantastische mensen waar ik oprecht blij van wordt. Niet iedereen die heeft gewerkt is er, maar gelukkig is het feest er niet minder om.

Dankbaar ben ik, en trots. Dat we met z’n allen werken aan Animatiewerk.nl. En dat iedereen er heel hard voor knokt om de kwaliteit vast te houden. Dat onze entertainers er zo’n mooie tijd van maken voor onze klanten en hun gasten. Maar ook omdat we zo verdomde veel plezier met elkaar hebben. Volgens mij lukt het aardig.

Ik kijk terug op een fantastisch seizoen met een knaller van een afsluiting afgelopen zaterdag. Benieuwd naar de foto’s? Bekijk ons prachtige team hier. Heel graag tot 2016.

Dit artikel is geschreven door: Wendy Oude Veldhuis van Animatiewerk.nl
Animatiewerk.nl verzorgt animatieteams en animatieprogramma’s op vakantieparken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *