Speelboerderij Klok ‘uus investeert vooral in kwaliteit

Eind december 2016 werd Speelboerderij Klok ‘uus in het Zeeuwse ’s Heer Arendskerke, heropend na een ingrijpende verbouwing. Het bedrijf werd getransformeerd van een speeltuin met eten en drinken naar een geolied entertainment- en horecabedrijf. Op een ‘normale woensdagmiddag’ hebben de eigenaren wel even tijd om ons het bedrijf te laten zien; ondanks de 25 kinderfeestjes die voor vandaag op de planning staan.

Zelfs in het toilet is er op details gelet

Het is deze woensdagmiddag 29 maart een gezellige drukte. Je zou een dergelijk groot recreatiebedrijf niet meteen verwachten in de omgeving van Middelburg en in een relatief dunbevolkte regio. Eigenaren Annemarie en Marnus Lokerse laten weten dat de bezoekers afkomstig zijn vanuit een zeer grote regio; tot in West-Brabant.

De Speelboerderij bestaat al 14 jaar, maar heeft na de verbouwing en uitbreiding (vijf keer zo groot) een enorme boost gekregen. Annemarie: “We wilden o.a. een jaarrond exploitatie kunnen voeren en dat is met dit vernieuwde bedrijf uitstekend mogelijk.” Een van de grote trekpleisters is het Active Fun Park, geleverd door Active Constructions. Hier kunnen kinderen klimmen en op hoogte spelen zonder gezekerd te zijn. De veiligheid wordt gegarandeerd door trapeze-netten waardoor je nooit hard kunt vallen.


Kees Jan Verwaal van Active Constructions was verantwoordelijk voor de bouw van deze nieuwe attractievorm ‘Active Fun Park’: “Hier bij Klok ‘uus is het Active Fun Park overdekt en je ziet dat het ook op koudere dagen volop wordt gebruikt. Klimmen is één van de basisbewegingen bij spelen. In Nederland kennen we eigenlijk geen echte klimcultuur zoals dat bijvoorbeeld in Engeland wel het geval is dankzij de grote populariteit van scouting. Met deze attractie is klimmen ineens weer een stuk laagdrempeliger geworden.”

Nog meer attracties
Naast het Active Fun Park is er ook een softplay gebied ingericht (door Eliplay). Annemarie ligt toe: “We zijn in het hele land gaan kijken naar de bestaande indoor speelparadijzen en waren van mening dat die teveel op elkaar lijken. We wilden iets unieks en hebben daarom onze hele speelzone gethematiseerd met fruit- dat past ook bij de roots van ons bedrijf.” Andere populaire en beeldbepalende attracties zijn o.a. lasertag en de bungeejump trampolines.

Speel- en horecaconcept
Elke groep die binnenkomt krijgt een tafeltje toegewezen in de grote centrale ruimte. Er wordt alleen entree (€ 7,50) gerekend voor kinderen van 2 – 15 jaar. Ouders betalen dus geen entree. Op goede dagen komen er nu al zo’n 1000 mensen per dag op bezoek en daarmee is de grens ook bereikt. Er is binnen een (horeca)capaciteit van 400 stoelen. Er worden ook veel arrangementen verkocht. Bijvoorbeeld kinderfeestjes waarbij voor spelen, eten en drinken een all-in prijs wordt gerekend. De keuken is gelukkig niet alleen ingesteld op kinderfeestjes (veelal snacks). Ook voor een mooiere lunch of diner staan er voldoende lekkere gerechten op de kaart.

Er is niet alleen veel veranderd op het gebied van de inrichting van de attractie. Ook op organisatorisch gebied vraagt de uitbreiding om nieuwe hulpmiddelen. Annemarie is bijzonder enthousiast over het programma ‘Nostradamus‘ waarmee ze de planning van personeel en reserveringen goed kan organiseren.

Meer informatie:
www.klokuus.nl/nl/


De rondleiding door het bedrijf Klok Uus werd georganiseerd door Active Constructions.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *