Piekmomenten en daluren bij Partycentrum Silverstone (PZ)

Het gaat bijzonder goed bij Partycentrum Silverstone in Zwanenburg. Met de snelste kartbaan en grootste lasergame van Nederland heeft het bedrijf goede troeven in handen. Maar zelfs een topbedrijf kent zo z’n rustige momenten. Een slimme personeelsplanning is dan nodig om de kosten in de hand te houden.

silverstone kartenPartycentrum Silverstone
Een voorliefde voor snelle auto’s en circuits inspireerde ondernemers Ron Ruijken en Hans Kok tot het bouwen van één de snelste kartbanen van Nederland. Rondom de kartbaan bouwden ze een partycenter waar ook de grootste lasergame van Europa toe behoort. Ron: “Toen Hans en ik ruim twintig jaar geleden over de oudste kartbaan van Engeland raceten wisten wij het zeker: wij gaan samen een kartbaan openen in Nederland. We wilden een circuit bouwen waar zowel racefanaten als onervaren racers hun hart konden ophalen. Inmiddels is Silverstone uitgegroeid tot partycenter van formaat met lasergame, bowlingbanen, restaurant en feestzaal.”
Silverstone onderscheidt zich op kwaliteit en diversiteit. “Onze 552 meter lange kartbaan is de snelste van Nederland,” stelt Ron. “Behalve in individuele karts, kunnen bezoekers ook in duokarts rijden, ideaal voor ouders met jonge kinderen. Verder hebben wij LED-verlichte bowlingbanen en is onze lasergame de grootste van Europa.”

silverstone laserPersoneelsplanning
Ondernemers in de recreatiebranche hebben te maken met momenten van enorme drukte en momenten dat het rustig is. Silverstone is daarin geen uitzondering. Ron: “Wij kunnen het niet veroorloven om alle werknemers vast in dienst te nemen. Met kerst hebben wij bijvoorbeeld een topbezetting, terwijl wij in januari minder personeel inzetten. Als we te veel medewerkers vast in dienst hebben, dan maken wij in de rustige periodes onnodig hoge personeelskosten. We moesten op zoek naar een oplossing, omdat de Wet Werk en Zekerheid de mogelijkheden van flexcontracten beperkt.”

Silverstone heeft zo’n 14 mensen vast in dienst en daarnaast worden er zo’n 28 betaald via payroll. Het is mogelijk om te schuiven met personeel tussen de verschillende bedrijfsonderdelen, mensen zijn namelijk breed opgeleid. De opleiding en training door mensen die niet in vaste dienst zijn wordt gedaan door de managers. Er is een algemene manager en een barmanager die deze taken op zich nemen.

Meer informatie: www.silverstone.nl


Met dank aan:
Jan Meulendijks, Tentoo Payrolling
Tentoo heeft Partycentrum Silverstone ondersteund bij het opzetten van een goede maatwerk personeelsplanning, waarbij payroll zorgde voor meer flexibiliteit en de nodige beperking van risico’s..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *