Hier kent men mij

Gisteren mocht ik de bijeenkomst voor de stakeholders van de culturele hoofdstad 2018 bijwonen. Het thema was hospitality, maar wat is dat nu eigenlijk? Hospitality, gastvriendelijkheid, dienstbaar, klantgericht…

aug.2009 076Hospitality
Een van de sprekers was Veerle Hellemans van het NBTC Belgie. Tuurlijk heeft de Vlaamse taal al iets extra’s, Het klinkt zachter, liever en bijzonderder dan het ABN. Maar Veerle wist voor mij die hospitality in een paar woordjes neer te zetten: “Hier kent men mij!” Hier biedt men de luxe van aandacht en warmte. En dat is precies wat wij onze gasten willen geven. Daarmee maken wij het verschil, en natuurlijk was het buitengewoon prettig om te horen dat de Vlamingen graag naar Nederland komen. Zelfs wanneer ze vanuit Brussel 3,5 uur moeten rijden om in Friesland te komen. Maar het moet wel de moeite waard zijn.

de Vlaming verleiden
Je kunt de Vlaming verleiden met nieuwe, een ander aanbod. De Vlaming trekt ‘makkelijk de knip’ zolang het maar voor een beleving is met hoge kwaliteit. Ook luxe van aandacht en warmte wordt bijzonder gewaardeerd. Een Vlaming vindt het super tof wanneer je de volgende dag nog weet dat zijn zoon Julian heet. Trouwens, Julian vindt het zelf ook erg leuk! Maar wie houdt daar nu niet van? De Vlaming is bereid zijn portemonnee te trekken voor luxe en kwaliteit, dat zie je al aan het eten dat je in België in restaurants aantreft. De kwaliteit van vak-opgeleide gastvrouwen en gastheren, de gebruikte ingrediënten en de tijd die men neemt om te genieten van het eten!
De Vlaming heeft echt de Romaanse cultuur, en ook al spreken we dezelfde taal, de wensen en behoeften van de Vlaming zijn toch net wel wat anders dan die van de gemiddelde Nederlander.

In de economie is iets dat luxe is, iets dat schaars is wat men graag wil hebben. Laten wij er vanaf vandaag als gastvrijheid sector dan de gewoonte van maken, dat we werk maken van persoonlijke aandacht en onze gasten willen leren kennen!
Ik ben benieuwd naar jou reactie, wees welkom! De polletjes, Watersportcamping Heeg.
https://www.facebook.com/campingheeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *