Benut mogelijkheden met spiritualiteit

Spirituele vakantiegangers zouden wel eens een oplossing voor een ‘leegte in de boekings agenda’ kunnen zijn van locatieverhuurders. Bij ondernemen hoort creatief omgaan met dat wat zich aandient. Dat kan op sommige momenten een flinke uitdaging zijn en vraagt om Out- of-the-box naar oplossingen te zoeken. Immers, als je iets op dezelfde manier doet zoals je het altijd deed, zal er niets nieuws ontstaan.

SpiritualiteitKomt tijd, komt raad: door de jaren heen ontstaat er een steeds grotere behoefte aan zingeving en spiritualiteit. Niet alleen om er even helemaal tussenuit te gaan bij een dreigende burn-out of carrière move met bijbehorende bezinning. Maar ook gewoon om spiritualiteit steeds meer  in het dagelijkse leven toe te kunnen passen.

Spirituele vakantiegangers
Steeds meer mensen zijn op zoek naar ‘meer zingeving’ of juist op zoek naar ‘balans’. De huidige trends laten een stijgende groei zien in de groep spirituele vakantiegangers. Voor ondernemers die bijvoorbeeld vakantiehuizen of vergaderruimtes verhuren is dit zeer interessant. Zwakkere tijden in de verhuur zijn een uitgelezen kans om ruimte te bieden aan deze groep. Een drukke omgeving is niet aantrekkelijk voor de spirituele vakantieganger. Deze wil liever rust en stilte. Hiermee kan het een optimale kans bieden om de zwakke tijden in de verhuur te overbruggen.

Retraites, korte vakanties, een 1-daagse met een coach; op deze gebieden wordt er steeds meer georganiseerd en is het aanbod groot. Het vinden van een prettige locatie voor een verblijf, is echter minder gemakkelijk te vinden. Als ondernemer in de sector locatie verhuur kan het lucratief zijn om stil te staan bij de elementen die de groep spirituele vakantiegangers belangrijk vindt tijdens hun verblijf. Het zou zomaar een nog nieuw te betreden gebied kunnen zijn.

Wat waardevol is
Mensen hebben behoefte aan ruimte, rust, natuur. Ze letten bij het huren van een locatie vooral op de omgeving: de nabijheid van natuur is belangrijk. Daarnaast waardeert men een hoge mate van comfort in de accommodatie, zoals een eigen badkamer en toilet op de kamer. Een centrale ruimte waar mensen elkaar in een huiselijke sfeer kunnen ontmoeten vindt men erg prettig.

Duurzaamheid staat steeds vaker op de agenda of een uitgebreide maaltijd, al dan niet vegetarisch en misschien ook nog wel biologisch. Een aantal van deze punten kan een locatieverhuurder op redelijk eenvoudige wijze integreren binnen een bestaande bedrijfsvoering. Zo kunnen deze als unieke verkoop argumenten ingezet worden om de spirituele vakantieganger aan het klantenbestand toe te kunnen voegen.

Behoefte aan ruimte
Spirituele groei staat steeds nadrukkelijker op steeds meer individuele agenda’s. Mensen gaan op zoek naar een innerlijk leven en ontdekken daarin een nieuw soort vervulling. Steeds meer mensen stellen zichzelf zingevingsvragen over hun werk. Mensen willen zinvol bezig zijn. We willen weten wat de waarde is van wat we doen binnen het grotere geheel. Mensen hebben steeds meer moeite met de leegheid van protocollen en standaardiseringen die niet meer passen bij wat zij persoonlijk belangrijk vinden.

Een groeiend aantal bedrijven – met hun werknemers – komt tot de conclusie dat de essentie steeds meer uit zicht raakt en men zoekende raakt in een wereld van verwachtingen. Hierdoor lopen mensen vast en ontstaat er een noodzaak om stil te staan bij motivatie, zingeving en vervulling. De behoefte om van toegevoegde waarde te zijn voor de maatschappij groeit, waarbij medewerkers meer ruimte willen om hun talenten te benutten. Dit vraagt om tijd en, zowel letterlijk als figuurlijk, ruimte voor bezinning.

De verbinding leggen
Samenwerken is een belangrijk uitgangspunt om de verbinding te leggen tussen locatieverhuurders en de groep spirituele gasten. Koop een willekeurig blad over persoonlijke ontwikkeling, bewustwording of welzijn en het zal duidelijk zijn dat er tal van organisaties spirituele retraites en korte vakanties aanbieden. Zij zullen het waarderen wanneer een verhuurder contact legt vanuit een meedenkende houding. Zo kan vanuit samenwerking het aanbieden van een pakket voor de spirituele vakantieganger ontstaan.

Flexibeler omgaan met annuleringsvoorwaarden, of moeite doen om aan de behoeften van deze spirituele gasten te voldoen, zal ongetwijfeld leiden tot meer kansen. Zeker in zwakkere tijden vergroot krachtenbundeling mogelijkheden.

Met dank aan
Diana Bergsma
Spirituele Reizen
Diana organiseert spirituele reizen en maakt zelf selecties van accommodaties. Speciaal voor ondernemers organiseert Spirituele Reizen ook workshops over ondernemerschap en spiritualiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *