Natuurorganisaties gaan samenwerken in verhuur van vakantiewoningen

Natuurmonumenten, De12Landschappen en Staatsbosbeheer hebben hun krachten gebundeld en bieden vanaf vandaag hun vakantiewoningen aan onder het label Buitenleven Vakanties. Buitenleven Vakanties is logeren in Nederlandse natuurgebieden. Door deze samenwerking is het aanbod van Buitenleven uitgebreid naar 66 woningen en dit zal in de toekomst verder worden uitgebreid.

Vakantiewoning_Bosuil2_HRBuitenleven Vakanties biedt daarmee een overzichtelijk aanbod van bijzondere vakantiewoningen in de natuur. Van boswachterswoning tot landhuizen en kastelen. Iedere woning vertelt een eigen verhaal. Een Buitenleven-woning huren betekent logeren in een van de mooiste natuurgebieden van ons land, genieten van rust en gegarandeerd een mooie natuurbeleving. De opbrengsten uit Buitenleven Vakanties vloeien terug naar de natuur. Zo kunnen de natuurorganisaties meer en beter de natuur beschermen door nieuwe gebieden aan te kopen en bestaande terreinen te onderhouden.

Groeiend aanbod
Het aanbod van Buitenleven-woningen bestaat nu uit 66 woningen en zal in de toekomst nog uitbreiden. Momenteel zijn er 54 woningen van Staatsbosbeheer, 10 van Natuurmonumenten en 2 van Het Drentse Landschap. De magie van Buitenleven kent drie typen vakantiewoningen. De bekende ‘boswachterswoningen’ waarmee het succes van Buitenleven twintig jaar geleden begon, wordt voortgezet. Elke boswachterswoning bevindt zich in een oase van rust en ruimte in de ongerepte natuur. Alleen daar hoor je de stilte.

Kasteelheer of barones
Nieuw is de categorie, ‘landhuizen & kastelen’ waar je de grandeur ervaart van een statige villa, koetshuis of historisch kasteel. Kruip hier in de huid van de stalmeester, kasteelheer of barones. Juist die geschiedenis is de sleutel om de deur te openen naar je eigen cultuurervaring. En de derde categorie zijn de ‘buitenbeentjes’. Dat is je wanen in de historie van oude ambachten. Wakker worden in het bed van de molenaarsknecht, veensteker of sluiswachter. Bijzonder om in een oorspronkelijke ambachtswoning te overnachten, daar waar een ander alleen de buitenkant mag bewonderen.

Natuur is gastvrouw
Elke Buitenleven vakantiewoning is opvallend in zijn soort en vertelt een eigen verhaal aan de hand van historische elementen en door de uitstraling van de omgeving. Passende elementen die zijn toegevoegd in elke woning zijn producten van hout van eigen bodem zoals de keuken, binnen- en buitenmeubelen. Zelfs de houtkachel wordt gestookt met hout uit eigen bossen. Bij Buitenleven is de natuur de gastvrouw. Alles speelt een rol om elke gast een uniek souvenir te geven.

Meer informatie: www.buitenlevenvakanties.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *