Horecava Innovatie Awards belonen gemak en flexibiliteit

Tijdens de Horecava zijn de innovatie awards uitgereikt in diverse categorieën. Opvallend centraal thema bij de winnaars is dat zij de bedrijfsvoering makkelijker maken en/of de flexibiliteit vergroten. We nemen fictief de winnende noviteiten mee op een picknickfeestje in het bos.

bake your ownWarme (afbak)broodjes
Wie gaat picknicken neemt natuurlijk broodjes mee. Het makkelijke afbakproduct ‘bake tour own’ won de prijs in de categorie food en beverage. De jury “Topkwaliteit vers afbakbrood. Geschikt voor alle marktsegmenten. Vorm en grootte zelf te bepalen. Desemcultuur die je zelf niet kunt maken. Uit diepvries en is na 72 uur in de koelkast nog goed te verwerken. Biedt toegevoegde waarde.”
Meer informatie: www.bakspeciaal.nl

foodybagHoe nemen we het eten mee?
Dat kan in de Foodiebag; winnaar in de categorie ‘concepts’. Eigenlijk is het een concept om voedselverspilling tegen te gaan. Het bestaat uit een zogenaamde lepel-clip, waarmee de gast kan aangeven dat hij het overgebleven eten mee wil nemen, en een voedselbak voor het transport. Geschikt voor restaurants en in de catering. De Foodiebag is gemaakt van gerecycled matariaal.
Jurycommentaar:
“Een sympathiek statement t.a.v. een actueel maatschappelijk thema, namelijk verspilling. Een mooi stijlvol design heeft de ‘Doggy Bag’ 3.0, dat als Unique Selling Point voor het restaurant kan worden gebruikt. Eenvoudig concept dat inspeelt op en een oplossing biedt voor een probleem waar veel aandacht voor is.”
meer informatie: www.verdraaidgoed.nl

flexibele tapBier in het bos
We laten onze gasten natuurlijk niet met de flessen drank slepen. In plaats daarvan schakelen we de verrijdbare, uitklapbare en stapelbare tap met afklikbare tapzuil in. Dit is de winnaar in de categorie ‘equipment en services.’ Gepatenteerde koeling met grote tapcapaciteit, waardoor naast de koeling plaats is voor twee fusten. Geen CO2 nodig door de ingebouwde zelfregelende compressor. De afklikbare tapzuil maakt drankdiefstal onmogelijk. Is binnen vijf minuten tapgereed en past in elke bestelwagen. Ook geschikt om wijn te tappen.
Jurycommentaar:
“Door het slimme design kan de tap eenvoudig worden vervoerd en opgeslagen. Bovendien zijn er andere toepassingen denkbaar voor het eenvoudig verwijderbare tappunt. Bijvoorbeeld voor concepten die drankverstrekking niet als core business hebben, waarvoor de uitstraling van een permanente tap niet wenselijk is. Zij kunnen met behulp van dit systeem een volwaardige barunit volledig uit het zicht herbergen.”
meer informatie: www.coolcarre.nl

gacolieAls de avond valt…
…en het wordt donker… Dan doen we gewoon de schemerlampen aan. Ook al is er geen stroom; Dat kan met de snoerloze buitenlampen van Gacolie die op zonne-energie werken. Dit is de grote winnaar in de categorie ‘interior & design’. De techniek van zonnepanelen en LED’s is naadloos geïntegreerd in de moderne lampenkap. Leverbaar met afstandsbediening en dimmer. Horeca betaalt geen stroomkosten en aansluitkosten. Gasten struikelen niet over losliggende snoeren.
Jurycommentaar:
“Sfeer, design en techniek gaan moeiteloos samen in de Gacoli. Milieubewust en duurzaam product. Omdat hij snoerloos is, is hij overal gemakkelijk neer te zetten. Praktisch dus. Creëert sfeer op terras. Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding.”
Meer informatie: www.gacoli.nl

Waar is dat feestje?
Hier is dat feestje; en neem vooral je vrienden mee. Met het social media concept van Chummee maken je gasten reclame voor je bedrijf. Zij kunnen via social media een rondje geven en hun vrienden daar voor uitnodigen. Voordeel voor het horecabedrijf is dat dit concept vooral inspeelt op gezelligheid en dit keer niet op korting. Chummee werd verkozen tot de overall winnaar van de Horeca Innovatie Award.
Meer informatie: https://chummee.com

Horecava
wie de innovaties zelf wil bekijken kan nog t/m 10 januari 2013 terecht op de Horecava

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *