Beleving in zwembaden centraal in Recreactie

De laatste editie van het jaar van brancheblad Recreactie besteed in het hoofdartikel aandacht aan zwembaden. Het blijft lastig om met zwembaden tot een goede exploitatie te komen. Maar volgens dit artikel liggen er wel nieuwe kansen in het toevoegen van beleving.

Verder in deze editie:

De column van RECRON directeur Joep Thönissen; over innovatiekansen en de Small Business Innovation and Research subsidieregeling. Die regeling  is alleen nog voor Topsectoren beschikbaar.

Beleving in beweging in het zwembad. Aan de hand van voorbeeldproject Zwembad De Scheg in Deventer wordt een nieuw perspectief geboden aan zwembaden. Het zwembad is daar onderdeel van een belevings- en bewegingsconcept.

Het trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd; voorspelt moeilijke tijden.

De nieuwe Omgevingswet; Met botsproeven wordt de werking in de praktijk bekeken. Aan de hand van een rollenspel rondom diverse cases wordt de nieuwe wet getest.

Een bedrijfsreportage van Sauna ‘Het Friese Woud’; met een pleidooi voor meer samenwerking. Ondernemer Pieter Bunt van suana het Friese Woud ziet nog wel kansen: “85% van de mensen gaat nooit naar de sauna.”

Internationale inspiratie; dit keer op het gebied van zwembaden. Er wordt gekeken naar wet- en regelgeving m.b.t. hygiëne en veiligheid in Los Angeles, Zuid-Spanje en Ierland.

Een verslag van de studiereis Berlijn; bezoek aan de EAS attractieshow en diverse recreatiebedrijven, w.o. Tropical Islands in de voormalige zeppelinhal, restaurant Oseria in DDR stijl, Mount Mitte en filmpark Babalsberg.

Een verslag van Vebon buitensportbedrijf ASP; De eigenaar Roger Remeijers onderscheidt zich in deze markt door ‘Fun met diepgang’ te bieden. De activiteiten moet leiden tot verrijking van de deelnemers. De aandacht wordt getrokken met bijzondere arrangementen, o.a. met een culinair avontuur en grotbiken.

Vakinfo, met o.a.:

  • ‘Monitoren van je personeelsbeleid’, (door Countus accountants)
  • ‘Mijn bedrijf staat op omvallen, wat nu’ (door Huitema en de Haan advocaten en notarissen)
  • ‘Je medewerkers actief betrekken bij energiebesparing’ (door Eneco Business)

Tot slot gaan twee ondernemers in op de stelling: “Ik sluit me direct aan bij het ondernemingsdossier”

Opvallend is de afwezigheid van één onderwerp; de ledenvergadering, met daarin de uitleg over de mislukte samenwerking met De Telegraaf en de nieuwe strategie/planning m.b.t. de marketingambities van de RECRON. Wellicht meer daarover in het januari-nummer?

Meer informatie: www.recron.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *