3D-geprinte pannenkoek startsein voor digitale Kinderroute Belevingsweek

De Kinderroute Belevingsweek is zondag afgetrapt in Ruurlo. Van 23 tot en met 30 april kunnen gezinnen met kinderen de Achterhoek gratis met hun smartphone ontdekken en deelnemen aan allerlei activiteiten. 

Acht routes zijn speciaal tijdens de meivakantie gratis te verkrijgen via een code bij deelnemende startlocaties in 7 Achterhoekse gemeenten. Onderweg zijn er activiteiten georganiseerd met het thema van de routes. Er worden natuurweetjes en verhalen over ridders en jonkvrouwen verteld. Verder zijn er sportieve opdrachten of op te lossen raadsels. De AbelLife route-app wijst de weg.

De Strooptocht
Wethouder Marijke van Haaren zette met een druk op de knop een 3d-pannenkoekenprinter aan het werk, met als resultaat een pannenkoek in vorm van een wandelschoen. De wandelschoen staat symbool voor de digitale wandelroute ‘De Strooptocht’, een route over de ingrediënten en het maken van pannenkoeken. De route start bij pannenkoekenboerderij De Heikamp. Na het startsein konden gezinnen de ‘De Strooptocht’ gratis op hun telefoon downlo
aden en van start. Ook vond er bij De Heikamp een Masterclass pannenkoeken bakken plaats door de Nederlands Kampioen Pannenkoeken Bakken, Rob Weijers, waarmee de Heikamp de eerste prijs won tijdens het NK Pannenkoekenbakken 2017.

Digitale belevingsroutes
In 2015 zijn Achterhoek Toerisme en AbelLife een samenwerking met elkaar gestart om routes in de hele Achterhoek digitaal te ontsluiten en te vermarkten. AbelLife, dat zich toelegt op het digitaliseren van fiets- en wandelroutes, ontwikkelt belevingsroutes die via de AbelLife route-app te downloaden zijn. Er zijn 30 cultuurhistorische routes in de Achterhoek die via de AbelLife-app én routeboekjes bij de VVV’s en Toeristische Informatiepunten verkrijgbaar zijn. Ook zijn er 24 themaroutes uitgebracht langs oorlogsverleden en middeleeuws en -industrieel erfgoed. Voor gezinnen met kinderen werden er 15 kinderroutes gedigitaliseerd. Om deze kinderroutes onder de aandacht te brengen ontstond het idee om een evenement te organiseren waarbij verhalen en personages uit de routes tot leven zouden worden gebracht.

De Kinderroute Belevingsweek wordt mede mogelijk gemaakt door AbelLife, 100% Winterswijk, Gemeente Aalten, Gemeente Oost-Gelre, Gemeente Berkelland, Gemeente Bronckhorst, Gemeente Montferland, Eigenzinnig Lochem en Achterhoek in Beweging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *