Vlaamse kust verwacht topweekend met 500.000 dagrecreanten

De toeristische sector aan de Kust is positief over het weekend van 21 juli. De ondernemers en de sector zijn tevreden dat het zomerseizoen op volle toeren draait. Met de aankondiging van zomerweer en met 21 juli op donderdag is een topweekend in aantocht. “De Kust verwacht van donderdag tot en met zondag in totaal 500.000 dagtoeristen.

Oostende
Oostende
Ook de sector van het verblijfstoerisme noteert een sterke bezettingsgraad”, aldus Stefaan Gheysen, algemeen directeur Westtoer. Alle kustgemeenten zorgen tijdens het komende verlengde weekend voor een unieke vakantiesfeer.
De eerste weken van juli zijn goed ingezet. Met een echt zomers verlengd weekend in het vooruitzicht zijn de verwachtingen hoog gespannen. Op basis van voorspellingen schat Westtoer dat 500.000 dagtoeristen dit verlengd weekend naar de Kust reizen. Topdagen zijn donderdag en zondag. Met de goede weersvooruitzichten is ook de hotelsector positief: “De Kust presenteert in de vier seizoenen een sterk aanbod maar juli en augustus blijven de traditionele topmaanden met meerdere topweekends. Voor het komende verlengde weekend noteren hotels een bezettingsgraad tot 95 procent en meer. Er worden ook tal van last-minute reservaties verwacht”, aldus André Descheemaeker, voorzitter vzw Kusthotels.

Familievriendelijke Kust
Met strand en zee als uniek decor en door de authentieke sfeer kan de Kust zich meer dan ooit onderscheiden. Alle kustgemeenten presenteren zomerinitiatieven voor een breed publiek. Stefaan Gheysen, algemeen directeur Westtoer: “De Kust behoort tot het collectief geheugen van de Belg. Het is een vertrouwde bestemming die meerdere generaties blijft aanspreken. De Kust besteedt grote aandacht aan het aanbod voor families. Ook gastvrijheid en klantvriendelijkheid zijn belangrijk”.

Meer informatie: www.dekust.be/nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *