Vlaamse kust verwacht drukke paasweek

De toeristische ondernemers aan de Kust kijken de paasvakantie met vertrouwen tegemoet. Dat Pasen dit jaar erg laat valt, in combinatie met het lenteweer van de voorbije dagen, heeft veel mensen blijkbaar gestimuleerd om in de komende weken een vakantie te boeken aan de Kust. Een groot contrast met vorig jaar toen het erg koud bleef in het voorjaar. “De Kust verwacht een goede paasvakantie en alle kustgemeenten zorgen alvast voor een bijzondere vakantiesfeer”, aldus Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer.

De toeristische sector is positief gestemd aan de start van de paasvakantie. “Het ziet er behoorlijk uit”, aldus Bart Boelens van de vzw Kusthotels. “Als het weer ook volgende week wat meezit dan komen daar ongetwijfeld nog flink wat last-minute reservaties bij”. Ook Jan Jassogne van CIB Vlaanderen bevestigt de interesse in de Kust voor een tussendoorvakantie en ziet zeker een toenemende belangstelling voor vakantiewoningen: “Ook vanuit Wallonië wordt nog vaak voor twee weken geboekt in de paasvakantie.”

Nieuw: gratis Kustpas
De kustgemeenten hebben dit jaar overigens al volop geïnvesteerd in de organisatie van evenementen voor kinderen en hun (groot)ouders tijdens de paasvakantie. Er is een ruime keuze uit een paasduik in het frisse zeewater, een paaszoektocht, paasvuurwerk, paasgrabbels, … maar ook theatervoorstellingen, internationale fototentoonstelling en veel meer. Daarnaast zijn meer dan 30 attracties vanaf dit weekend opnieuw open. “Nieuw is de online Kustpas die het resultaat is van een samenwerking tussen het provinciebedrijf Westtoer en de vzw Kustattracties”, aldus gedeputeerde Franky De Block. “Met deze gratis Kustpas krijg je tot 200 euro korting voor het hele gezin bij 32 gevarieerde kustattracties”. Je kan deze pas gratis downloaden op www.kustpas.be .

Ook vanuit Brussel en Wallonië komen elk jaar veel vakantiegangers naar Kust. “Uit onderzoek van Westtoer blijkt dat het vakantieverhuur voor de paasvakantie in deze regio elk jaar vergelijkbaar is met de topweken in de zomervakantie”, aldus nog Franky De Block. Ook vanuit Duitsland worden heel wat toeristen verwacht aangezien de vakantie in Nordrhein-Westfalen samenvalt met de Belgische vakantie. In Frankrijk en Nederland is er pas eind april – begin mei vakantie.

De NMBS voorziet nu al langere treinstellen op enkele verbindingen naar de Kust. Over het inleggen van extra treinen wordt in ‘real time’ beslist op basis van de toevloed van reizigers naar de Kust.

Meer informatie: www.dekust.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *