Vlaamse jeugdherbergen aangepast aan wensen van deze tijd

Een grondige vernieuwing en capaciteitsuitbreiding van de jeugdherbergen in Vlaanderen is dringend nodig,” aldus Vlaams minister van toerisme,  Bourgeois. “De jonge reiziger van nu wil ook meer comfort in de jeugdherberg. Hij wil slapen in kleinere slaapzalen in plaats van in vooroorlogse zalen. Hij wil eigen sanitair op de kamer, moderne communicatiemogelijkheden, enzovoort. Onze huidige jeugdherbergen zijn op dat vlak onvoldoende uitgerust. Na de jeugdherbergen in Antwerpen, Voeren, Brugge, Kortrijk, Oostende, Brussel en Hasselt, investeren we nu dus in Lier.”

Zaterdag 21 juli verleede de minister goedkeuring aan de bouw van een nieuw jeugdhostel in het Zwartzusterklooster in Lier (Be). In de zomer van 2014 moet het jeugdverblijf, met een capaciteit van 78 bedden, gebruiksklaar zijn. Deze beslissing past in de inhaalbeweging jeugdverblijfsinfrastructuur die minister Bourgeois en Toerisme Vlaanderen op korte termijn willen realiseren.

Uniek aan dit nieuwe verblijf is de samenwerking met de nabijgelegen muziek- en cultuuracademie. Er is immers heel wat vraag naar verblijfsinfrastructuur in het kader van cultuurklassen. Dit betekent een belangrijke verbreding van het aanbod en tegelijk een experiment met een nog onbekende maar veelbelovende vorm van jeugdtoerisme.

De opdracht voor de bouw van dit nieuwe jeugdverblijf wordt dit jaar nog gegund.

Meer informatie: www.geertbourgeois.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *