Topnotering voor themahotels EuropaPark

De vijf themahotels van EuropaPark staan op de 1e, 2e, 3e, 6e en 7e plaats in de jaarlijkse Tripadvisor-lijst van beste familiehotels in Duitsland. Met vijf hotels, verschillende verblijfsaccommodaties en een overnachtingscamping is EuropaPark een van de weinige attractieparken die de combinatie van dagrecreatie en verblijfsrecreatie zo uitgebreid aanbiedt.

In de categorie ‘familiehotels’ bezetten alle hotels van Europa-Park een plaatsje in de Duitse top 10. In geen enkel ander land scoorde themahotels van attractieparken zulke hoge cijfers. De rangorde van Europa-Park hotels zag er als volgt uit:

  • 1e plaats: El Andaluz (4 sterren)
  • 2e plaats: Bell Rock (4 sterren superior)
  • 3e plaats: Colosseo (4 sterren superior)
  • 6e plaats: Santa Isabel (4 sterren superior)
  • 7e plaats: Castillo Alcazar (4 sterren)

EuropaPark hotels
Een overnachting in één van de vijf hotels van Europa-Park is een bijzondere belevenis. Net als in het park staan in de hotels de Europese landen centraal. Dit thema is hier tot in de kleinste details doorgevoerd. In de hotels “Colosseo”, “Castillo Alcazar”, “El Andaluz” en “Santa Isabel” kunnen de gasten naast zachte bedden ook genieten van het Italiaanse “dolce vita”, het Spaanse temperament en het Portugese kloosterleven. In het nieuwe Bell Rock-hotel kan in New England-sferen overnacht worden. Dit hotel kondigt zich met een 35-meter hoge vuurtoren reeds van verre aan. In de voet van deze vuurtoren is een bijzonder restaurant gehuisvest. “Ammolite” is het eerste en enige attractieparkrestaurant ter wereld met (twee) Michelin-sterren en is volledig en tot in detail gethematiseerd.

Camp Resort
Avontuurlijker overnachten kan op het Camp Resort van het park. Hier staan 26 ingerichte tipitenten, 13 huifkarren en 7 blokhutten ter beschikking om het ultieme Wild-West gevoel te beleven. De centrale sanitaire ruimte en de ontbijtzaal (Silver Lake Saloon) zijn geheel in Wild-West thema uitgevoerd, compleet met saloondeurtjes en een paard voor de deur. Zelfs de vuilnisbakken op het terrein passen binnen het thema. Aan de muur in de Silver Lake Saloon hangen ‘saloonregels’ als ‘Het is verboden om op de tafel te dansen als je sporen hebt’ en ‘Als de bartender je wisselgeld houdt, schiet hem dan niet neer. Hij is vergeetachtig’. Naast de bijzondere verblijfsaccommodaties is er een overnachtingscamping voor bezoekers die liever in de eigen caravan, camper of tent overnachten.

Meer informatie: www.europapark.de

Eén reactie

  1. EuropaPark is een bijzondere verschijning, prachtig park met sterke waarden. De berichtgeving over Ammolite stoor ik mij echter aan. EuropaPark balanseert zichzelf over een dun touwtje om de waarheid te verspreiden. Door vrije interpretatie kloppen er helaas dingen niet meer. Zo heeft bijvoorbeeld(het inmiddels gesloten) restaurant ‘The Paul’ in Tivoli een hele periode een Michelin-ster gehad. Doordat EuropaPark het woord resort-restaurant gebruikt in plaats van attractieparkrestaurant, klopt het wat zij mededelen. Helaas is ook hier de vrije vertaling zijn eigen leven gaan leiden…

    Bron: https://troelso.wordpress.com/2011/07/25/tivolis-the-paul-is-closing/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *