Subsidie Vlaamse vakantieverblijven voor modernisering en toegankelijkheid

Minister van Toerisme Ben Weyts investeert via Toerisme Vlaanderen 1,3 miljoen euro in 44 Vlaamse vakantieverblijven. Dankzij gerichte steun kunnen uitbaters hun verblijf moderniseren en toegankelijker maken voor een breder publiek.

toegankelijkheidVakantie is nog niet voor elke Vlaming vanzelfsprekend. Mensen met een beperking of een beperkt budget stuiten bij het maken van vakantieplannen vaak nog op drempels. Veel vakantieverblijven hebben aanpassingen nodig om toegankelijk te worden voor een breder publiek. Toerisme Vlaanderen investeert 1,3 miljoen euro in 48 vakantieverblijven, verspreid over heel Vlaanderen. De jeugd- en volwassenenverblijven kunnen dat geld gebruiken voor moderniseringswerken, brandveiligheid, meer gezinsvriendelijkheid, betere toegankelijkheid en sterkere zorg.

Zo wordt het Sporta-centrum in Tongerlo uitgerust met een branddetectiesysteem, extra tabkraantjes en een vernieuwde refter. Naast een grondige renovatie en isolatie van het Domein Schilderhof in Landen worden ook grote toegankelijkheidswerken voor mensen met een beperking uitgevoerd. Jeugdverblijfcentrum Heuvelsven in Dilsen-Stokkem kan investeren in nieuwe ramen en deuren, een nieuwe dienstlift en een brandtrap. Domein Menas in Sint-Maria-Aalter gaat het sanitair toegankelijk maken, een lift installeren en werk maken van slimme branddetectie. Het Rode Kruis kan dan weer rekenen op 250.000 euro voor de bouw van het splinternieuwe zorgcentrum Polderwind in Zuienkerke.

De investeringen dienen een dubbel doel. Jongeren en mensen met een beperkt budget of een specifieke zorgnood krijgen een ruimer verblijfaanbod in eigen land, wat een meerdaagse vakantie voor meer mensen betaalbaar en haalbaar maakt. Toeristische ondernemers krijgen dan weer de kans om op termijn een veel bredere markt te bedienen, wat de toeristische sector nog meer toekomst geeft.

In het najaar van 2016 volgt een tweede subsidieronde van ongeveer 700.000 euro.

Bron en meer informatie: www.toerismevlaanderen.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *