Polen op camping Dijnselhoek in strijd met bestemmingsplan

Gemeente Zeist mag doorgaan met handhavend optreden tegen het illegaal huisvesten van buitenlandse werknemers op camping Dijnselhoek. Dit naar aanleiding van de uitspraak van de voorzieningenrechter van de rechtbank Utrecht op 31 maart 2011, waarbij de verzoeken om uitstel van de uitvoering van de handhavingsbesluiten zijn afgewezen.

De uitzendbureaus Otto en Adecco zijn op 31 januari 2011 door de gemeente Zeist als huurders aangeschreven voor een last onder dwangsom van in totaal 300.000 euro per overtreder. Ook is de eigenaar van de camping voor de tweede keer aangeschreven met een last onder dwangsom van 300.000 euro om het bedrijfsmatige huisvesten van buitenlandse werknemers in chalets te beëindigen.

De camping is bestemd voor recreatieve doeleinden. Het bedrijfsmatig huisvesten van buitenlandse werknemers op de camping is geen recreatief gebruik en in strijd met het bestemmingsplan “Amersfoortseweg en omgeving”. Vanaf 15 april aanstaande moet de illegale situatie zijn beëindigd. Zo niet dan moeten de drie partijen aan de gemeente Zeist een dwangsom van 50.000 euro per week betalen, met een maximum van 300.000 euro per overtreder.

Verantwoordelijk wethouder Jacqueline Verbeek-Nijhof: “De voorzieningenrechter heeft de gemeente Zeist op alle punten gelijk gegeven en heeft geoordeeld dat het gebruik van de camping voor het huisvesten van buitenlandse werknemers in strijd is met het bestemmingsplan. We zien de uitspraak van de rechtbank als een steun in de rug voor het tot nu toe ingezette handhavingstraject van de gemeente Zeist. We zullen in ieder geval alles in het werk stellen om de situatie zo snel mogelijk te beëindigen.”

In augustus 2009 is door de gemeente al eerder aan de eigenaar van camping Dijnselhoek een last onder dwangsom opgelegd om het bedrijfsmatige huisvesten van buitenlandse werknemers in chalets op de camping te beëindigen. Toen eind januari 2011 de gemeente opnieuw constateerde dat de campingeigenaar nog steeds in strijd handelde met het bestemmingsplan, is hem een tweede last onder dwangsom opgelegd. Als extra maatregel zijn de uitzendbureaus Otto en Adecco ook aangeschreven voor een last onder dwangsom van maximaal 300.000 euro per overtreder. De uitzendbureaus huren de chalets van de campingeigenaar om er bedrijfsmatig werknemers in te huisvesten.

Bron: nieuwsbericht gemeente Zeist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *