Impuls van ruim half miljoen voor Vlaamse jeugdverblijven

Toerisme Vlaanderen investeert 527 804 euro in 4 erkende jeugdverblijven verspreid over heel Vlaanderen. Met dit geld kunnen de vakantieverblijven hun accommodatie toegankelijker, moderner, brandveiliger of kindvriendelijker maken. Toerisme Vlaanderen wil vakantie mogelijk maken voor iedereen, ongeacht financiële of lichamelijke drempels. Dat vergt inspanningen en investeringen die vaak niet onmiddellijk rendabel zijn voor de uitbaters. Met deze impuls steken we de uitbaters een handje toe.

Kamp Kwadraat

Toerisme Vlaanderen wil zoveel mogelijk mensen laten genieten van vakantie en maakt nu ruim een half miljoen euro vrij om 4 jeugdverblijven financieel te ondersteunen. Zo krijgt het Sonneheem in Nijlen financiële ondersteuning om de buiteninrichting van het jeugdverblijf toegankelijker en kindvriendelijker te maken. Kamp Kwadraat in Overijse kan dankzij de Vlaamse middelen grondig gemoderniseerd worden. Duindal in Westende krijgt een impuls voor een volledige renovatie. De Bosgeus in Heuvelland krijgt steun om te investeren in modernere douches, een dagzaal, een speelzolder, een ruime eetzaal en een aangepaste keuken.

Dankzij het Vlaamse geld kunnen uitbaters van jeugdverblijven investeren in het comfort, de toegankelijkheid, brandveiligheid en de kindvriendelijkheid van hun infrastructuur. Het geld wordt onder meer gebruikt voor duurzaamheidsprojecten, renovatiewerken, aanpassingen in de infrastructuur ten behoeve van mindervaliden en de zeer grondige vernieuwing van enkele vakantiehuizen. Toerisme Vlaanderen dekt tot maximum 40% van de totale subsidieerbare kost.

Meer informatie: www.toerismevlaanderen.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *