Iets minder bezoek voor de Vakantiebeurs 2018

De Vakantiebeurs in Utrecht trok dit jaar 105.369 reislustige bezoekers. Dat is een lichte daling t.o.v. de editie in 2017 (108.779). De beursorganisatie zag ook het aantal vakbezoekers dalen, maar dat had te maken met aanscherping van de regels.

presentatie NBTC Nipo tijdens de vakdag

Gericht vakbezoek
De daling van het aantal vakbezoekers was voorzien laat de beursorganisatie weten: “De bezoekers op de vakdagen waren dit jaar extra gescreend om zogeheten shoppers eruit te filteren. Daardoor waren er op de dinsdag ruim 1.000 bezoekers minder, terwijl er op de woensdag meer dan 2.500 shoppers waren uitgefilterd. Vorig jaar hadden we sterk de indruk dat veel toegangstickets voor de vakdagen waren doorverkocht aan consumenten.”

Beursenquête
Er is tijdens de Vakantiebeurs ook een enquête gehouden onder de bezoekers. daaruit blijkt o.a. dat Nederlanders nog reislustiger worden. De helft van de bezoekers gaat namelijk meer dan drie keer per jaar op vakantie. De aantrekkende economie manifesteert zich ook in stijgende vakantie-uitgaven. Ruim eenderde van de bezoekers geeft jaarlijks meer dan 3500 euro per persoon uit aan reizen. Bezoekers kwamen met name om informatie in te winnen over een vakantie die nog geboekt moet worden (66%), op de tweede plaats staat het ontdekken van nieuwe reisbestemmingen. Voor bijna de helft is een bezoek aan de Vakantiebeurs ook echt een dagje uit.

Nederland op de Vakantiebeurs
De presentatie van Nederland als vakantiebestemming krijgt de laatste jaren extra aandacht. Het zijn vooral enkele grote overkoepelende partijen die hier de kar trekken; ANWB, VVV Nederland, de HISWA (Watersport) en de Vekabo (vakantie op het platteland.) Individuele bedrijven zijn er niet zo veel; of hebben hun presentatie gekoppeld aan een van de grote partijen (bijvoorbeeld attracties binnen de stand van ‘Het land van ANWB’. We publiceerden eerder al een beeldoverzicht van het Nederlands paviljoen tijdens de Vakdagen. Toen liepen er nog geen bezoekers rond. Op de publieksdagen blijkt dat de stands gezellig druk zijn. (zie onderstaande foto’s)

De volgende editie van de Vakantiebeurs vindt plaats van dinsdag 8 (vakdag) tot en met zondag 13 januari 2019.

Meer informatie: www.vakantiebeurs.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *