Hilvarenbeek; controle vakantieparken heeft preventieve werking

De gemeente Hilvarenbeek heeft met ondersteuning van de politie Zeeland West-Brabant en de Belastingdienst op maandag 1 december 2014 een controle uitgevoerd bij de recreatieparken op de locaties Westelbeersedijk en Krampvenseweg te Hilvarenbeek. Dat de actie een ‘vrij rustig’ beeld van de parken opleverde, komt overeen met het beeld van de instanties. Wim Coopmans (gemeente Hilvarenbeek), verantwoordelijk voor de actie: “Er gaat een preventieve werking van uit. We willen dat de recreatieparken in onze gemeente minstens zo veilig blijven als ze nu zijn. Daarom gaan we door met dit soort controles.”

Coat_of_arms_of_Hilvarenbeek.svgDe gemeente heeft de parken gecontroleerd op illegale bouwwerken, het gebruik van gronden of gebouwen in strijd met het bestemmingsplan, de brandveiligheid van gebouwen en de huisvesting van arbeidsmigranten. Er zijn enkele overtredingen geconstateerd: een aantal brandonveilige situaties, enkele illegale bouwwerken en een paar gevallen van gebruik van de gronden en gebouwen in strijd met het bestemmingplan. De overtreders worden hierover aangeschreven.

De politie Midden- en West-Brabant heeft de gemeente ondersteund en onder meer gecontroleerd op strafbare feiten, zoals de aanwezigheid van hennepkwekerijen. Deze zijn niet aangetroffen. De Belastingdienst heeft gecontroleerd op fiscale- en administratieve verplichtingen. Tijdens de actie hebben zij een aantal constateringen gedaan die zij zelf verder afhandelen met betrokkenen.

Bron: persbericht gemeente Hilvarenbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *