Caravan Salon Düsseldorf rekent op 70.000 overnachtingen

Tijdens ’s werelds grootste beurs voor campers en caravans, de Caravan Salon Düsseldorf, (27 augustus t/m 4 september 2016), wordt met circa 70.000 overnachtingen (30.000 voertuigen) rekening gehouden. Het Caravan Center is doorlopend van 7.30 tot 22 uur geopend.

Nieuw online reserveringssysteem
Het verleden jaar nieuw ingevoerde reserveringssysteem is verder geoptimaliseerd en daarmee technisch weer up-to-date. Daardoor kunnen de gebruikers van het Caravan Center al voor aanvang van hun reis een staplaats reserveren en behoren de langere wachttijden bij de check-in tot de verleden tijd. “Het reserveringssysteem toont overzichtelijk de nog beschikbare staplaatsen, zodat ook snel te zien is op welke dagen het centrum is volgeboekt. Op basis van de grote animo zullen de sta-plaatsen snel weg zijn. Ze dienen dan ook tijdig in de ticketshop te worden gereserveerd. Reserveringen ter plaatse kunnen helaas niet worden gegarandeerd,” zegt Detlef Erkeling van de afdeling Logistiek van Messe Düsseldorf. Het reserveringssysteem is vanaf juli geopend en kan dan door alle geïnteresseerden worden gebruikt. In het gebruikersscherm kan na het invoeren van de persoonlijke gegevens de voertuigklasse (personenauto met caravan, camper, camper met aanhanger) worden geselecteerd. Aan het einde van de bestelling dient het reserveringsbewijs te worden uitgeprint dat vervolgens ter plaatse door het personeel van Caravan Center worden gescand.

Modernisering van de toiletsystemen
Momenteel wordt er met man en macht gewerkt aan het renoveren van het Caravan Center. De werkzaamheden zullen op tijd voor CARAVAN SALON zijn afgerond. Vooral de toiletsystemen worden uitgebreid gerenoveerd. Daarmee is de modernisering van het sanitair afgerond. De douchegebouwen zijn in 2013 al volledig nieuw vormgegeven. De tot dan toe zes gemeenschappelijke douches zijn omgebouwd tot 30 afzonderlijke cabines, waarvan er sindsdien tevens vier als familiecabine te gebruiken zijn. Bovendien werd bij de verbouwing een nieuw ventilatiesysteem geïnstalleerd dat met moderne circulatietechniek is uitgerust en milieuvriendelijk en energiebesparend wordt aangedreven.

Service rondom het Caravan Center
Het Caravan Center is na afloop van de beurs dé ontmoetingsplek voor de community en brengt exposanten, bezoekers, journalisten en andere vrienden van de mobiele vrijetijd bijeen. Een grote feesttent met een avondprogramma vol muziek zorgt voor plezier, vermaak en een gemoedelijk samenzijn. Wie na een lange beursdag de beroemde Altstadt van Düsseldorf wil ontdekken, kan bovendien van een bijzondere service gebruikmaken: een gratis shuttlebus brengt de gasten comfortabel naar de Altstadt en na afloop weer terug naar het Caravan Center.
“Tijdens de tien beursdagen worden op het Caravan Center rond de 6.000 kilowatt stroom en rond de 2.000 kubieke meter water verbruikt, daarnaast 60 11-kilogram gasflessen en 15 5-kilogram gasflessen omgeruild,” aldus Detlef Erkeling. Bovendien bieden verschillende partners ter plaatse hun dienstverlening aan . Zo meet de politie van Noordrijn-Westfalen gratis de asbelasting van campers (maandag 29 augustus tot en met zondag 4 september, dagelijks van 15 tot 19 uur op het Caravan Center, parkeerplaats 1, veld 3 Noord).

Multifunctionele automaat
Zodat de sta-plaats van de beurs het hele jaar door bij alle beurzen en evenementen aangestuurd kan worden, is het Caravan Center met een multifunctionele automaat uitgerust. Deze garandeert een eenvoudige aan- en afvoer en een snelle betaling. Bij de automaten is er een gratis afvoer voor afvalwater en fecaliën en een gunstig geprijsde voorziening voor vers water. Ook tijdens alle andere beurzen in Düsseldorf is het

CARAVAN SALON DÜSSELDORF 2016…
…is van zaterdag 27 augustus tot en met zondag 4 september, dagelijks van 10 tot 18 uur geopend. Het boekingssysteem voor het reserveren van een plaats is vanaf begin juli online op www.caravan-salon.de geopend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *