ANWB speelt in op veranderende kampeermarkt

De ANWB heeft van oudsher een sterke band met ‘kamperen’. Dat de kampeerder op een andere manier zijn vakanties zoekt en boekt heeft zo zijn gevolgen. Op de Vakantiebeurs in Utrecht laat de ANWB zie welke kant zij op willen. Waar vroeger vooral de campinggids centraal stond, zien we nu een veel bredere ondersteuning van kampeerders.

de ANWB KCK stand op de vakantiebeurs in 2016
de ANWB KCK stand op de vakantiebeurs in 2016

ANWB is ook een van de partijen die haar schouders heeft gezet onder de nieuwe aanpak van het Nederland-paviljoen op de vakantiebeurs. Zij zijn o.a. hoofdsponsor van het terras. De ANWB heeft, naast het Nederland paviljoen, een eigen zone ingericht met veel aandacht voor kamperen. Hier vindt de bezoeker  o.a. kampeerreizen, een kampeerwinkel en zijn er ook technische vrijwilligers aanwezig om techniekvragen te beantwoorden. In het ANWB paviljoen worden ook workshops verzorgd, o.a. over het veilig beladen van je caravan.

Ook de Vakantiebeurs heeft dit jaar flink gesleuteld aan haar formule. Zoals al genoemd is er een nieuwe impuls gegeven aan het Nederland paviljoen. Het concept ‘Camping by Night’ keert dit jaar niet meer terug. Er is wel een andere themazone voor de actievere vakantiegangers: OutFreeCa, waar o.a. kamperen aan bod komt.

In 2015 werd de traditionele kampeergids al aangepakt, waarbij het aantal campings in de gids flink werd teruggebracht. Het is nu een voordeelgids geworden gekoppeld aan een kortingskaart en camping-app. Zie ook artikel: nieuwe formule ANWB campinggidsen in 2016

Op 11 januari organiseert de ANWB het traditionele campingdiner, met de uitreiking van de awards voor beste campings (beste camping voor gezinnen met kinderen, beste charme camping, beste aanbieder van huuraccomodatie op de camping,  beste natuurcamping, en de winnaar van de KCK innovatieprijs).

Andere onderdelen waarmee de ANWB is vertegenwoordigd op de Vakantiebeurs:

  • ANWB ledenreizen staan op het ANWB terras
  • ANWB Kamperenstand
  • ANWB Reizen Magazine stand
  • ANWB ‘Land van ANWB’ (dagrecreatie) met een eigen stand

Meer informatie: www.anwb.nl/kamperen

Zie ook: voorbeschouwing op de Vakdagen van de Vakantiebeurs (10 + 11 januari)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *