Alan Rogers overgenomen door The Caravan Club

Op 5 oktober jongstleden is Alan Rogers, o.a. bekend van de campinggidsen, verkocht aan The Caravan Club. Onder de nieuwe eigenaar wordt de naam gewijzigd in The Alan Rogers Travel Group.

Op de voorgrond Nick Lomas en Mark Hammerton, daarachter vlnr Russell Hudson, Nicole Malem, Russell Wheldon, Cornel Straver en Rod Wheat.

In de woorden van vertrekkend Managing Director Mark Hammerton: ‘Ik ben erg trots op alles wat Alan Rogers op dit moment vertegenwoordigt en verheugd dat de Caravan Club de kracht van onze merken en de kwaliteit van onze services heeft erkend. Ik ben blij dat ik bij de Alan Rogers Travel Group in de overgangsperiode een adviserende rol kan spelen en dat Russell Wheldon, Rod Wheat en Cornel Straver directeur van het bedrijf blijven.’

Nick Lomas, Director General van de Caravan Club, heeft op 5 oktober de functie van Managing Director van de Alan Rogers Travel Group op zich genomen.  De verklaring van Nick Lomas: ‘De Caravan Club is erg blij om de uitgebreide reisproducten, expertise en service die de Alan Rogers Travel Group biedt toe te kunnen voegen aan de gerenommeerde Overseas Travel Service die de Club nu al heeft. Deze acquisitie is voor de Caravan Club een strategische zet om twee marktleidende merken samen te smeden tot een heel sterk geheel. Samen zullen wij in staat zijn om een scala aan eersteklas reisproducten en diensten op te bouwen die zowel voor onze Clubleden als voor de campings voordelig zijn.’

De Caravan Club is de grootste reisorganisatie van Europa en behartigt de belangen van meer dan 1 miljoen bezitters van – vooral Britse – caravans, campers en vouwwagens. De Club, die al 106 jaar bestaat, is eigenaar en beheerder van 200 kampeerterreinen in Groot-Brittannië en  werkt samen met 2500 kleine particuliere locaties. De Club verzorgt verzekeringen voor haar leden, heeft een Overseas Travel Service met kampeervakanties naar 200 campings in Europa en geeft een maandelijks clubmagazine uit.

De Alan Rogers Travel Group is marktleider in Groot-Brittannië als uitgever van de Alan Rogers Campinggidsen, die ook in een Nederlandse editie verkrijgbaar zijn en waarvan de eerste in 1968 verscheen, en als aanbieder van uitgebreide online-informatie over campings. Via het kantoor in Nederland levert de groep marketing- en communicatieservices aan campings en verschillende
partners in de vrijetijdssector. De groep verkoopt kampeervakanties en ferry-overtochten en is de agent in Groot-Brittannië van Camping Cheque. De groep is ook eigenaar van touroperator Belle France en van een bedrijf in digitale media.

Op dit moment is het ‘business as usual’ en worden alle activiteiten bij Alan Rogers voortgezet zoals iedereen gewend is. In de nabije toekomst verwachten we melding te kunnen maken van nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden.

Meer informatie: www.alanrogers.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *