Uitgebreide special in De Stentor over recreatie op de Veluwe

Dagblad De Stentor brengt de rol van recreatie op de Veluwe bijzonder uitgebreid in beeld. In een serie artikelen worden onderwerpen aangesneden over recreatie in dit gebied, en de relatie met natuur, economie, gastbeleving, en werken in de recreatiesector.

fietsen op de VeluweUit de provinciale werkgelegenheidsenquête van de provincie Gelderland blijkt dat recreatie en toerisme in deze provincie voor 6258 arbeidsplaatsen. Het artikel ‘Banen in toerisme naar piek‘ gaat daar dieper op in.  En ondanks het feit dat ruim 2 miljoen recreanten hun vakantie op de Veluwe doorbrengen, vrezen natuurbeheerders nauwelijks voor hun kroonjuwelen. Een reactie van de natuurbeheerders komt aan bod in: ‘Wanneer zitten de bossen vol‘. De krant gaat verder ook bij diverse vakantiegangers op bezoek en peilt de meningen. Zelfs een illegale bewoner van een vakantiepark wil zijn verhaal wel kwijt.

Al met al een hele aardige serie, (inmiddels al zo’n 25 artikelen) die een mooi beeld geeft van de huidige situatie en  rol van recreatie op de Veluwe.

Meer informatie: www.destentor.nl/extra/veluwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *