Tweede Kamerleden geïnformeerd over voortgang Floriade

De Tweede Kamerleden Helma Lodders van de VVD en Maurits von Martels van het CDA, beide lid van de vaste Kamercommissie Economische Zaken, en vertegenwoordigers van het ministerie van Landbouw zijn vanochtend geïnformeerd over de ontwikkelingen rond de Floriade.

,,Ik was en ben heel kritisch op de ontwikkelingen rond de Floriade, maar als ik zie wat er nu allemaal is gedaan, welke partijen er bij betrokken worden en wat het uiteindelijk doel is dan word ik steeds meer enthousiast”, liet Helma Lodders de aanwezigen weten aan het einde van het bezoek.

Nog dit jaar hoopt de gemeente Almere meer te horen over de Rijksbijdrage voor het evenement in 2022. De verwachting is dat er begin december meer duidelijkheid over gaat komen. ,,Het gaat ons niet alleen om het geld. Dat is zeker heel belangrijk, maar het gaat ons ook om de inhoudelijke verbintenis. Het helpt enorm als we vanuit het parlement steun krijgen voor onze plannen”, gaf Tjeerd Herrema, wethouder in Almere, beide Kamerleden mee. Lodders gaf daarop aan dat ze de plannen zeker interessant vindt en ze met andere Kamerleden gaat delen.

,,Ook in Den Haag mag met best wat meer trots worden gekeken naar de Floriade. Het gaat, en die erkenning hebben we sinds deze week ook binnen, toch om een Wereldexpo. Dat is niet zo maar iets. Daar mogen we als stad, als regio, maar zeker als land echt wel met wat meer trost naar kijken. En als ik dan zie hoe er hier in Almere wordt gewerkt, dan is daar denk ik alle reden toe”, zo gaf Kees van Rooij, de voorzitter van de Nederlandse Tuinbouwraad de Kamerleden mee.

Bron: persbericht gemeente Almere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *